Τα λύματα στην Αττική δείχνουν 60.000 κρούσματα – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

Ανησυχητική είναι τις τελευταίες μέρες η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαίδη, ο οποίος παρακολουθεί τα μεγέθη από την αρχή της πανδημίας.

«Την Κυριακή είδαμε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50.000-60.000» είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Σημείωσε ότι «τα λύματα βλέπουν προς τα πού θα πάνε τα πράγματα μερικές μέρες πριν από τα τεστ του ΕΟΔΥ» και διευκρίνισε ότι «είδαμε για παράδειγμα μία απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στις 20 Οκτωβρίου, κάτι που αποτυπώθηκε στα κρούσματα του ΕΟΔΥ λίγες μέρες μετά».

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία σταθερότητα στο ιικό φορτίο, ήταν γύρω σε 30.000-40.000 κρούσματα στην κοινότητα. Παίρνουμε κάθε πρωί τα δείγματα της προηγούμενης ημέρας και τα στέλνουμε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στην επιτροπή Δημόσιας Υγείας» είπε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή «εάν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ανακοπεί η διάδοση […] Ναι μεν μία καραντίνα τύπου Μαρτίου δεν θα ξαναγίνει, διότι δεν τη θέλει κανείς, αλλά η Αττική βαδίζει στο καθεστώς που ισχύει στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author