Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων – Ημερομηνίες «κλειδιά» για εστίαση και λιανεμπόριο

Estimated read time 1 min read

Αποκαρδιωτικές είναι οι εκτιμήσεις για την εστίαση και το λιανεμπόριο καθώς, όλα δείχνουν πως το δεύτερο lockdown έχει έρθει… για να μείνει.

Η χώρα διανύει την 7η εβδομάδα του δεύτερου lockdown και οι φετινές γιορτές θα θυμίζουν κατά πολύ το… περασμένο Πάσχα.

Η «βόμβα» των μετακινήσεων απειλεί τη Δυτική Αττική – Τρόμος για ένα τρίτο κύμα πανδημίας

Τα μέτρα για τα Χριστούγεννα είναι πολύ αυστηρά, ενώ εφόσον παρατηρηθούν περιστατικά ανυπακοής τότε οι περιορισμοί θα είναι ακόμα πιο αυστηροί. Από κει και πέρα το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Θα υπάρξει άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου και συνεπώς πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;

 Τα δύο σενάρια για την επόμενη μέρα

Οι πρώτες αλλαγές στην καθημερινότητά μας αναμένεται να γίνουν μέσα στον Ιανουάριο και την αρχή θα κάνουν τα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, υπάρχουν δύο εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους.

Η πρώτη είναι να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η δεύτερη να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί δέκα ημέρες μετά, δηλαδή τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Η εισήγηση αυτή γίνεται γιατί τα παιδιά αλλά και οι μετακινήσεις των γονέων λόγω σχολείων επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θέλει οπωσδήποτε να ανοίξουν μέσα στον Ιανουάριο τα σχολεία γιατί αυτό θα σηματοδοτήσει τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Από… Φεβρουάριο λιανεμπόριο και εστίαση

Την ίδια ώρα, πάντως, η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου για το λιανεμπόριο και τις μετακινήσεις φαίνεται πως δεν είναι εφικτή, με κυβερνητικές πηγές να εκτιμούν πως όλος ο Ιανουάριος θα είναι «κλειστός».

Το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away ενώ θα παραμείνουν οι μετακινήσεις μας με SMS. Ημερομηνία – κλειδί θεωρείται η 15η Φεβρουαρίου: Τότε ίσως αρχίσει να γίνεται η σταδιακή άρση του lockdown καθώς θα προχωράει παράλληλα και ο εμβολιασμός.

Απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο, προβλέπεται μετά το Πάσχα.

Απίστευτο: Οι τουρκικές προκλήσεις κόστισαν στην Ελλάδα… 100 εκατομμύρια ευρώ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από



Πηγή άρθρου www.tanea.gr

You May Also Like

More From Author