Τα δύο σενάρια για τις μετακινήσεις το Πάσχα – Οι εισηγήσεις που περιμένει ο Μητσοτάκης

Estimated read time 1 min read

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και το άνοιγμα των Λυκείων που ανακοινώθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα (12/4), σειρά παίρνουν οι συζητήσεις για τα πολυκαταστήματα, τα εμπορικά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, αλλά και για τις μετακινήσεις το ενόψει Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο STΑR αναφέρθηκε στα μέτρα και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα έρθουν έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Για το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως αυτό δεν έχει αποφασιστεί και η απόφαση δεν θα είναι πολιτική, αλλά θα προέλθει από τους ειδικούς. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως είναι πιθανό να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές, αν το μέτρο που εφαρμόζεται ήδη για τα Σαββατοκύριακα δείξει πως δεν επιβαρύνει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN oi οριστικές αποφάσεις για τις μετακινήσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τις 15 Απριλίου.

Συγκεκριμένα για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό υπάρχουν δύο σενάρια στο «τραπέζι». Το ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρει πως το ένα σενάριο είναι να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους μπορούν να αποδείξουν πως πηγαίνουν στα εξοχικά τους μέσω του Ε9.

Η άλλη περίπτωση που εξετάζεται είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί που να το αποδεικνύει και έχει περάσει και το ασφαλές διάστημα που απαιτείται μετά την δεύτερη δόση.

Εστίαση μετά το Πάσχα

Το θέμα της εστίασης απασχολεί πολλούς επιχειρηματίες, εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες οι οποίοι αναμένουν το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ για μία αλλαγή στην καθημερινότητά τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση που δέχθηκε για την εστίαση έδωσε χρονικό ορίζοντα για μετά το Πάσχα, σχετικά με το άνοιγμά του συγκεκριμένου κλάδου.

Το σίγουρο είναι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, πως όταν η εστίαση ανοίξει αυτό θα γίνει με τραπεζάκια στους εξωτερικούς χώρους καθώς σε κάτι τέτοιο θα βοηθήσει και ο καιρός.

Σύσκεψη την Παρασκευή για τα πολυκαταστήματα και τις 3 περιοχές

Την Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν ξανά και στο επίκεντρο θα βρεθεί το λιανεμπόριο.

Οι 3 περιοχές που προβληματίζουν και το άνοιγμα του λιανεμπορίου «πάγωσε» είναι η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Κοζάνη με τους ειδικούς να βάζουν όλα τα δεδομένα στο «μικροσκόπιο».

Παράλληλα, στη σύσκεψη θα αναλυθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων τα οποία παραμένουν κλειστά

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author