Τέλος ο πόλεμος Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Estimated read time 1 min read

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικολ Πασινιάν δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι υπέγραψε συμφωνία με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου με το Αζερμπαϊτζάν, την Τρίτη, μετά απο περισσότερο απο ένα μήνα αιματοχυσίας.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας σε ανάρτηση του στο Facebook: «Υπέγραψα μια δήλωση τερματισμού του πολέμου με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαιτζαν. Πήρα αυτήν την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της εκτίμησης των ανθρώπων που κατέχουν καλύτερα την κατάσταση. Βασισμένος επίσης στην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Θα απευθύνω ένα μήνυμα για αυτό τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε και συνέχισε «αυτό δεν είναι νίκη, αλλά δεν υπάρχει ήττα όσο δεν θεωρείτε τον εαυτό σας ως ηττημένο. Δεν θα σκεφτούμε ποτέ τον εαυτό μας ως ηττημένο και αυτό πρέπει να γίνει το σημείο εκκίνησης της εθνικής μας ενότητας, της εποχής της αναβίωσης».

Στην ανακοίνωση του ο Προεδρος της Αρμενίας καταλήγει «Παλέψαμε ως το τέλος και θα κερδίσουμε. Το Αρτσάχ αντέχει.Ζήτω η Αρμενία, Ζήτω το Αρτσάχ»

Η δήλωση ακολούθησε μετά απο έξι εβδομάδες έντονης μάχης από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Το Μπακού δήλωσε τη Δευτέρα ότι κατέλαβε δεκάδες ακόμη οικισμούς στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια ημέρα μετά την ανακήρυξη της νίκης της μάχης για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα.

Οι ρωσικές κρατικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τα νέα. Δεν υπήρξε επίσημη άμεση αντίδραση από το Μπακού.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer: Η αποτελεσματικότητά του θα είναι ίδια με αυτή των παιδικών εμβολίων

Σύμβουλος Μπάιντεν: Φτάσαμε πολύ κοντά σε μία πολεμική σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας

Πρόκληση Πολάκη: Διαφημίζει τσιμπούσι εν μέσω καραντίνας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author