Σύψας για τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού: Παίζουμε με τη φωτιά

Estimated read time 1 min read

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από καταστήματα και σε κεντρικούς δρόμους.

Όπως είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στο MEGA, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα κατά της κινητικότητας εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς. «Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

«Είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό», είπε.

Ο ίδιος δήλωσε πως η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων, ενώ μιλώντας για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων δήλωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα. Ο κ. Σύψας υπογράμμισε επίσης πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις σήμερα: 

Λιανεμπόριο: Τρόμαξαν τους ειδικούς οι σκηνές συνωστισμού στην αγορά – Αλλαγές σήμερα στα ταξί

Με «κόκκινες γραμμές» η Ελλάδα στις διερευνητικές – Παγίδες από τους Τούρκους

Σήφης Βαλυράκης: Η μοιραία βουτιά στο «Νησί των Ονείρων»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author