Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να βρεθούν 6 δισ. ευρώ

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να βρεθούν 6 δισ. ευρώ


Αγωνία για μισθούς και συντάξεις – Ψάχνουν μέτρα που θα προσεγγίσουν τον στόχο των 11,6 δισ. ευρώ



Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών και με στόχο να μην μπει νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις συναντήθηκαν σήμερα στις 10:00 το πρωί οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.


Ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Φώτης Κουβέλης< θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την πρόοδο στο θέμα των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ.


Τα μηνύματα ωστόσο που έρχονται από κύκλους της κυβέρνησης δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, ενώ ορισμένοι ξεκαθαρίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μην μπει «χέρι» σε μισθούς και συντάξεις.


Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα πειστικό σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσουν στην τρόικα έτσι ώστε να δεχτούν οι δανειστές να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν για επαναδιαπραγμάτευση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι ετοιμάζουν πακέτο μέτρων «μαμούθ» έως το 2014.


Στο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο

Στις 9:00 το πρωί, οι κύριοι Στουρνάρας και Σταϊκούρας θα περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό και μία ώρα αργότερα θα αρχίσει η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το οικονομικό επιτελείο ψάχνει εναγωνίως να βρει μέτρα που θα προσεγγίσουν τον στόχο των 11,6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εξευρεθεί δαπάνες ύψους 5,7 δισ. τα οποία όμως είναι και πολύ μακριά από το στόχο και από την άλλη ενδέχεται να προκαλέσουν κοινωνική θύελλα.

Το πιθανότερο είναι πως στη σημερινή σύσκεψη δεν θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα, αλλά οι κατευθύνσεις και οι βάσεις με τις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα επιδώσει στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ένα προσχέδιο με τις βασικές κατευθύνσεις για τις προς περικοπή δαπάνες και θα αποχωρήσει από την σύσκεψη.

Το βέβαιο είναι πως οι συζητήσεις για την εξεύρεση των υπολοίπων 6 δισ. ευρώ δεν θα ολοκληρωθούν σήμερα, αλλά θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμη και όταν η τρόικα θα είναι ήδη στην Αθήνα


πηγή άρθρου: NewsBomb.gr

You May Also Like

More From Author