Σύγχυση μεταξύ εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας βλέπει ο Χρυσοχοΐδης

Estimated read time 1 min read

ICONPRESS/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Έσπασε τη σιωπή του ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. εγκαταλείποντας την ασφαλή μέθοδο των διαρροών. Από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε στα αιματηρά περιστατικά που ανέδειξαν την αποτυχία στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, επιχειρώντας ρελάνς στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με αναφορές στο «νόμο Παρασκευόπουλου». Για την «ταμπακιέρα» μας είπε πως «υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας» και πως «η εγκληματικότητα μειώνεται δεν αυξάνεται».

Εμφανή είναι η προσπάθεια του κυβερνητικού στρατοπέδου να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης σε μια περίοδο που αναδείχθηκε περίτρανα πως η ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο -μέρα μεσημέρι- στις γειτονιές της Αττικής.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κούνησε το δάκτυλο στους επικριτές του και συμπέρανε πως «αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει».

Στον απόηχο των δύο τελευταίων εκτελέσεων στις αρχές της εβδομάδας (σε Βάρη και Σεπόλια) αλλά και του περιστατικού (με μαφιόζικα χαρακτηριστικά) στον Άλιμο ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. μίλησε για «σύγχυση» μεταξύ «εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας» υποστηρίζοντας με σθένος πως η «εγκληματικότητα μειώνεται δεν αυξάνεται».

Για να γίνει πιστευτός κατέθεσε στοιχεία στη Βουλή που αναφέρουν πως «το πεντάμηνο του 21’ σε σχέση με 20’ υπάρχει μείωση 10-40%». Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να μεταθέσει την ευθύνη από πάνω του και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε τον προσφιλή τρόπο της κυβερνητικής παράταξης: «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία με τις αποφυλακίσεις που έγιναν με βάση τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Συγκεκριμένα ανάφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια αποφυλακίστηκαν 117 σκληροί ποινικοί χωρίς βέβαια να μπορεί να αποδείξει πως αυτό συνδέεται με την έκρηξη της εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών. Περιορίστηκε μονάχα να πει πως ένας «Αλβανός κακοποιός» που φέρεται να αποφυλακίστηκε με τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εγκλημάτησε εκ νέου.

Εντύπωσε προκάλεσε επίσης η αναφορά του περί πολέμου των μαφιόζων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των ανθρώπων της νύχτας με πληρωμένα συμβόλαια που, κατά τον υπουργό, «δεν είναι γενικό πρόβλημα των πολιτών».

Το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε στην υπόθεση των Γλυκών Νερών χαρακτηρίζοντας «βάρβαρο» το έγκλημα, «σπάνιο και ανήκουστο για τα ήθη μας» επεαναλαμβάνοντας πως «τους δράστες τους αναζητά η αστυνομία». 

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author