Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν -Αυτή την εβδομάδα η απόφαση, τα δύο σενάρια | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Η απόφαση για το εάν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, όπως είναι ο αρχικός σχεδιασμός, θα ληφθεί εντός της εβδομάδας, στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

«Εντός της εβδομάδας θα υπάρχει συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τους ειδικούς προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε μάλιστα ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία», ενώ για το πώς θα γίνει το άνοιγμα και αν θα αφορά όλες τις βαθμίδες αρκέστηκε να πει πως αυτό θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση της υπουργού με τους ειδικούς.

«Ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα πολύ προσεκτικά προκειμένου να έχουμε τη μείωση στο ιικό φορτίο σε όλη την επικράτεια όπως έχει σχεδιαστεί», είπε ο κ. Πέτσας.

Σχολεία: Θετικός ο Γώγος – Παράταση μίας εβδομάδας θέλει ο Τσακρής

Οι ειδικοί πάντως έχουν διαφορετικές απόψεις με αποτέλεσμα να μην έχουν καταλήξει ακόμη σε κοινή εισήγηση για το πώς και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία, και συγκεκριμένα τα δημοτικά, μετά τις γιορτές. Μιλώντας στο OPEN TV, ο κ. Γώγος είπε πως πιστεύει ότι «θα μπορούσαμε να δούμε θετικά το άνοιγμα τουλάχιστον των δημοτικών στις αρχές του μήνα, όπως είχαμε προγραμματίσει στις 8 του μηνός, και σιγά-σιγά να δούμε και τα υπόλοιπα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας».

Και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη επισήμανε πως με τα σημερινά δεδομένα για τον κορωνοϊό μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου και να υπάρξει μείωση μέτρων. «Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα», είπε, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Από την πλευρά του πάντως, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «για τις 8 Ιανουαρίου πιθανόν να είναι λίγο νωρίς να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία».

«Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… Θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου, να περιμένουμε μία εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των εορτών στην εξέλιξη της επιδημίας», εξήγησε ο καθηγητής.

«Κυρίως πρώτα θα μπουν στο τραπέζι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία, και στη συνέχεια να μπορέσει να γίνει μεγαλύτερο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες, αν εξελιχθούν όλα όπως το περιμένουμε. Εν συνεχεία το λιανεμπόριο θα μπορούσε να συζητηθεί, εφόσον τα πράγματα το επιτρέψουν», διευκρίνισε ο κ. Τσακρής.



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author