Σχολεία: Ανοιχτά δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια – Σε ποιες “κόκκινες”…

Estimated read time 1 min read

Δεν κλείνουν τα δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, παρότι η τηλεκπαίδευση θα επιστρέψει στα σχολεία που βρίσκονται σε “κόκκινες” περιοχές σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση έκανε η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία είπε ότι δεν αναμένονται αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι τα παιδιά κολλούν τον ιό από τους γονείς τους και δεν τον διασπείρουν τα ίδια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά στους δήμους Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης που μπήκαν στο “κόκκινο” αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών και έτσι τα σχολεία θα επιστρέψουν στη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης από την ερχόμενη Δευτέρα και τουλάχιστον έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Εξαίρεση αποτελούν τα δημοτικά και οι βρεφονηπιακοί Μυκόνου και Θήρας (παρότι τα δύο νησιά επίσης “κοκκίνισαν”) όπου θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Την ίδια ώρα στις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής κλείνουν τα Λύκεια, ενώ οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί συνεχίζουν με φυσική παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολεία: Ανοιχτά δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια - Σε ποιες

“Ο χάρτης κοκκίνισε ξανά”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τακτική ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας ξεκίνησε με καθυστέρηση μίαμισης ώρας, λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Παίρνοντας πρώτη τον λόγο, η κα. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ αριθμού τεστ με τον αριθμό τους να φτάνει τις 46.000 και πρόσθεσε ότι η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει επιδείνωση και τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια εκτιμώνται σε περισσότερα από 8.500 χιλιάδες.

Παράλληλα, μίλησε για “σημαντική αύξηση του κυλιόμενου μέσου όρου των 7 ημερών από 625 κρούσματα ανά ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα σε 892 την εβδομάδα που μας πέρασε”, προσθέτοντας ότι “ο μέσος όρος της θετικότητας των διενεργούμενων τεστ αυξήθηκε στο 2,3”.

“Ο χάρτης κοκκίνισε ξανά σε πολλές περιοχές” είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια. “Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να ξεφύγει, να οδηγήσει σε μια εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Ακόμα και μέσα σε περιφερειακές ενότητες με καλύτερους επιδημιολογικούς δείκτες υπάρχουν δήμοι με ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο” υπογράμμισε η κα. Παπαευαγγέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολεία: Ανοιχτά δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια - Σε ποιες

“Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό στις κόκκινες περιοχές, αυξήθηκε σημαντικά σε αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας μας που από σήμερα χαρακτηρίζονται και αυτές κόκκινες” σημείωσε η κα. Παπαευαγγέλου.

Αναφερόμενη στους δήμους Πατρέων και Χαλκιδέων, τόνισε ότι εμφανίζουν “εκθετική αύξηση κρουσμάτων, ιδιαίτερα ανησυχητική” και πρόσθεσε ότι “οι περιοχές αυτές ανησυχούν ιδιαίτερα την Επιτροπή των Επιδημιολόγων καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πολλή μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα”.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author