Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο Κικίλιας

Estimated read time 1 min read

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας.

Ο καθηγητής  Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε σήμερα ότι «στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι άσχημα, στην Αθήνα τα πράγματα είναι προβληματικά».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ ετοιμάζει σχέδιο αεροδιακομιδών προκειμένου αν χρειασθεί μέσα στην εβδομάδα να μεταφερθούν με ελικόπτερα από τη Θεσσαλονίκη ασθενείς με covid στην Αθήνα όπου η εικόνα προς ώρα είναι κάπως καλύτερη.

Θλιβερή «πρωτιά» της Θεσσαλονίκης με 540 κρούσματα

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που προσλαμβάνει η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη αποτυπώνεται στα 540 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο στην περιοχή. Περίπου το ένα στα τρία από τα συνολικά 1.690 νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Χθες, έγιναν μαζικά rapid test στην παραλία της πόλης, το αποτέλεσμα των οποίων έδειξε ότι ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 7,4%, την ώρα που σε εθνικό επίπεδο, την Τρίτη, ο ίδιος δείκτης ήταν στο 4,4%. Σημειώνεται ότι ο δείκτης είναι το ποσοστό των θετικών επί των διενεργούμενων τεστ.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο» από σήμερα το πρωί και ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ορισθεί για τις περιοχές σε τοπικό lockdown.

Ειδήσεις σήμερα:

Σον Κόνερι: Η τελευταία φωτογραφία ενός θρύλου

 Σέρρες: Aπατεώνας συστήθηκε ως διευθυντής τράπεζας και «τσέπωσε» 6.200 ευρώ

Αυστραλία: Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού εδώ και πέντε μήνες!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author