Συνελήφθη γνωστός Χρυσαυγίτης για την αιματηρή επίθεση στην «Φαβέλα»

Estimated read time 1 min read

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Πόρτο Ράφτη από άνδρες της ασφάλειας Αττικής ο Σ. Δ, μέλος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση εις βάρος του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου «Φαβέλα», στον Πειραιά, στις 25 Φεβρουαρίου του 2018.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε τραυματιστεί μεταξύ άλλων η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Η επίθεση

Οκτώ έως δέκα άτομα, φορώντας κράνη και οπλισμένα με σιδηρολοστούς, είχαν εισβάλει στο στέκι και επιτέθηκαν στους παρισταμένους, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.

Η δικηγόρος δέχθηκε δυνατό χτύπημα και της έγιναν οκτώ  ράμματα στο κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς.

Μάρτυρες περιέγραφαν τις επόμενρες ημέρες ότι τη στιγμή της εφόδου οι κρανοφόροι εκτόξευαν ύβρεις λέγοντας «θα σας κάψουμε», «δεν χωράτε στον Πειραιά», καθώς και ότι δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους, ο ένας από τους επιτιθέμενους φώναξε «τέλος χρόνου» και αμέσως μετά οι δράστες αποχώρησαν φωνάζοντας «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».

Η Χρυσή Αυγή με επίσημη ανακοίνωσή της είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη στο συμβάν.

Ωστόσο συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής είχαν επισημάνει ότι η έφοδος  στη «Φαβέλα» ήταν ένα «καρμπόν» με εκείνη του 2008 στο στέκι «Αντίπνοια», στα Κάτω Πετράλωνα, για το οποίο είχααν καταδικαστεί αμετάκλητα δύο μέλη-υποστηρικτές της Χ.Α.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός με Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά, με το οποίο κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, εκ του οποίου προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, πράξεις που έλαβαν χώρα την 25-2- 2018 στον «Κοινωνικό Χώρο ‘Φαβέλα’ στην περιοχή του Πειραιά. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author