Συνελήφθησαν οι υποστηρικτές του Ναβάλνι στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Estimated read time 1 min read

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε συμμάχους του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, την ώρα που τον περίμεναν να φθάσει εκεί, αργότερα σήμερα, καθώς ταξιδεύει με αεροπλάνο από τη Γερμανία, έγινε γνωστό από το παρατηρητήριο διαδηλώσεων OVD-Info.

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης, Λιουμπόφ Σόμπολ, διακρίνεται να απομακρύνεται από αστυνομικούς μέσα σε έναν τερματικό σταθμό στο Βνούκοβο, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Ναβάλνι, ένας από τους πιο εξέχοντες επικριτές του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο εσωτερικό, ανακοίνωσε την απόφασή του να επιστρέψει από τη Γερμανία την Τετάρτη, λέγοντας ότι του λείπει η Μόσχα και αδιαφορεί για τις επινοημένες, όπως τις χαρακτήρισε, ποινικές υποθέσεις εναντίον του.

Μία ημέρα αργότερα, η η υπηρεσία φυλακών της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον συλλάβει μόλις επιστρέψει, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τους όρους της αναστολής της ποινής φυλάκισής του για υπεξαίρεση, μια υπόθεση του 2014 η οποία είναι κατασκευασμένη όπως υποστηρίζει ο αντιπολιτευόμενος.

Ο Ναβάλνι, που ελπίζει σε μια επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζει ενδεχομένως πρόβλημα σε άλλες τρεις ποινικές υποθέσεις, που έχουν όλες πολιτικά κίνητρα όπως υποστηρίζει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author