Συναγερμός στη Ραφήνα για δεκάδες κρούσματα σε πλοίο από την Ίο

Estimated read time 1 min read

Φωτογραφία Αρχείου 

Eurokinissi

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς σε πλοίο που επέστρεφε από το νησί της Ίου υπήρξαν πληροφορίες για δεκάδες ύποπτα περιστατικά.

Όπως μετάδωσε η τοπική ιστοσελίδα rpn.gr το πλοίο Super Express κατέπλευσε στις 20.30 στο λιμάνι και σε αυτό επέβαιναν περισσότερα από 70 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, τα οποία είχα ύποπτα συμπτώματα.

Μια ομάδα 30 ατόμων είπε στην ιστοσελίδα ότι είχαν κανονίσει όλοι μαζί να πάνε στην Ίο για ολιγοήμερες διακοπές. Στο νησί γνώρισαν και άλλα νεαρά άτομα και βρέθηκαν σε ένα μεγάλο πάρτι.

Ορισμένοι από αυτούς εμφάνισαν συμπτώματα Covid-19 και έμειναν στην Ίο, καθώς δεν τους επετράπη να επιστρέψουν στη Ραφήνα.

Οι υπόλοιποι μπήκαν χθες σε καραντίνα μέσα στο πλοίο, όπου έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσει τα σχετικά τεστ, τα οποία κατέγραψαν 14 θετικά κρούσματα.

Σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς επιβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ το περιστατικό, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Ίο έμειναν τουλάχιστον δώδεκα άτομα για καραντίνα.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author