Συναγερμός για 14 κρούσματα σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση

Estimated read time 1 min read

Κατάσταση συναγερμού έχει σημάνει σε κατασκήνωση με εκατοντάδες παιδιά, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.
Στην κατασκήνωση φιλοξενούνται παιδιά από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Οι αρμόδιοι εκκένωσαν μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.
Οι υπεύθυνοι επισημαίνουν ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι αυστηρά.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, μετά και τα κρούσματα και σε κατασκήνωση στα Χανιά, εξετάζουν το ενδεχόμενο στοχευμένων δράσεων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ελλάδα αποστέλλει 200.000 εμβόλια στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία

Τέλος εποχής: Αποσύρθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης

Σύψας: Το καλοκαίρι του 2022 τελειώνουμε με τον κορωνοϊό – Φθινόπωρο θα κολλήσουν οι ανεμβολίαστοι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author