Συναγερμός για τις μεταλλάξεις – Η απειλή της Mu, η κυριαρχία της Δ – Επιστροφή σε γεμάτες ΜΕΘ – Ειδήσεις – νέα

Estimated read time 1 min read

Νέα δεδομένα στη μάχη της χώρας μας με τον κορωνοϊο φέρνει η έλευση του Φθινοπώρου, με την επιστροφή των τελευταίων αδειούχων του Αυγούστου να τρομάζει τους επιστήμονες, τη στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται, ενώ η μετάλλαξη Mu εντοπίστηκε στη χώρα μας.

Αν και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης εμφανίστηκε αισιόδοξος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ και οι ασθενείς στις ΜΕΘ αυξάνονται συνέχεια.

«Θάλαμος αερίων» η Αττική από τις πυρκαγιές

Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.840 νέα κρούσματα, τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 362, ενώ 33 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 μόλις ώρες.

Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία προκαλούν οι μεταλλάξεις, με την Δέλτα να «σαρώνει» τη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν 899 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ την εμφάνισή της έκανε και τη μετάλλαξη Mu με έξι κρούσματα να εντοπίζονται στην Ελλάδα.

Τρομάζει η αύξηση των διασωληνωμένων

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα έδειξε μικρή αλλά σημαντική μείωση και καταγράφηκαν περίπου 9% λιγότερες διαγνώσεις. Ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημεία σταθεροποίησης με περίπου 2% λιγότερους θανάτους.

Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 8%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid παραμένει μεταξύ 250 και 300 ανά ημέρα. Το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων συγκλίνει προς την μονάδα.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για άλλη μια φορά να επισπεύσουν τα ραντεβού εμβολιασμού όσοι ακόμα είναι ανεμβολίαστοι, ενώ ευχαρίστησε τους νέους που εμβολιάστηκαν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, συμβάλλοντας στη δημιουργία του τείχους ανοσίας. «Το τείχος ανοσίας των νέων φαίνεται ότι συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Το τείχος ανοσίας βρίσκεται σε διαδικασία μεγέθυνσης χάρη στην προθυμία των νέων ανθρώπων να προσέλθουν και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους», σημείωσε εξάλλου, εξαίροντας τη στάση των νέων ανθρώπων.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τους εμβολιασμούς, τόνισε ότι δεν υπάρχει συσχετισμός τους με την αύξηση των κρουσμάτων που έχουν μολυνθεί με μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊός.

Παράλληλα, επισήμανε ότι παγκοσμίως έχουν αναφερθεί πάνω από 219 εκατ. μολύνσεις και πάνω από 4,5 εκατ. θάνατοι, ωστόσο υπάρχει μείωση κατά 2% στα νέα κρούσματα αλλά και πτώση κατά 6% στους θανάτους από την Covid 19.

«Αν μια μετάλλαξη εξαπλωθεί είναι δύσκολο να τη σταματήσουμε»

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Μu, ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε πως εμφανίστηκε στη Νότιο Αμερική και ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Άπαξ και μία μετάλλαξη εξαπλωθεί, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει η εξάπλωσή της. Ωστόσο, τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα ως προς αυτή δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Η Πρόεδρος τιμά τους νεκρούς πιλότους των Canadair
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από



Πηγή άρθρου www.tovima.gr

You May Also Like

More From Author