Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ: Ποιες χώρες υποστήριξαν την Ελλάδα για την Αγία Σοφία – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Σειρά χωρών στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τις τουρκικές προκλήσεις, τόνισαν διπλωματικές πηγές.

Όπως επισημαίνεται, «επιδιώχθηκε από ελληνικής πλευράς και επιτεύχθηκε ισχυρή καταδίκη στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας» έναντι μιας πιο ήπιας ρητορικής που αρχικά είχε επιλεγεί.

Ειδικότερα, «μεταξύ αυτών είναι η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Σλοβακία, η Σουηδία, ενώ η Αυστρία ζήτησε ακόμη και τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Αναφορικά με τα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα, «πρόκειται για τομεακά μέτρα. Ο προσδιορισμός για τους τομείς θα συζητηθεί κι εν τω μεταξύ θα συνεχιστούν οι επαφές της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και ως προς αυτό το θέμα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Με νέες κυρώσεις απειλεί την Άγκυρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση που συνεχίσει την παραβατική της συμπεριφορά επισήμανε τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ένωσης.

«Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδος, υπήρξε ευρύτατη συναίνεση για την εκπόνηση καταλόγου περαιτέρω μέτρων εάν η Τουρκία προχωρήσει την παραβατική συμπεριφορά της» δήλωσε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, εξερχόμενος του Συμβουλίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 24 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Κανένας νέος θάνατος

Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author