Συγκλονισμένος ο πρίγκιπας Κάρολος για τις φωτιές στην Ελλάδα

Estimated read time 1 min read

Επιστολή σχετικά με τις φωτιές στην Ελλάδα, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην κλιματική αλλαγή, στέλνει, μέσω της MailOnline, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, κάνοντας λόγο για «εφιαλτική καταστροφή».

«Λόγω οικογενειακών δεσμών, πάντα ένιωθα μια ιδιαίτερη αγάπη και στοργή για την Ελλάδα. Πέρα από την ομορφιά των τοπίων, της ιστορίας και του πολιτισμού της, τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου γεννήθηκαν εκεί, και για αυτό με συγκίνησε τόσο που ήμουν καλεσμένος νωρίτερα μέσα στο έτος για τους εορτασμούς των 200 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας».

«Τώρα, πέντε μήνες αργότερα, ραγίζει την καρδιά να βλέπεις τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα, την Τουρκία και τώρα την Ιταλία, που μόλις κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη. Είναι πραγματικά εφιαλτικό να βλέπεις τους άλλοτε γαλάζιους ουρανούς πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και την Εύβοια να γίνονται ανοιχτό πορτοκαλί καθώς το ένα μίλι μετά το άλλο του φημισμένου τοπίου της χώρας και πάνω από 100.000 εκτάρια δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν καταστραφεί από τρομακτικές φλόγες, προκαλώντας τραγική απώλεια ζωής, τραυματισμούς και την ευρεία καταστροφή τόσων πολλών σπιτιών και βίων ανθρώπων» προσθέτει.

Πηγή άρθρου www.cnn.gr

You May Also Like

More From Author