“Στόχος το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων στις 10 Μαΐου”

Estimated read time 1 min read

Με στόχο το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων και τα δια ζώσης μαθήματα στις 10 Μαΐου, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, αναμένει το «πράσινο» φως από τους λοιμωξιολόγους προκειμένου να επιστρέψουν και πάλι στα θρανία τους όλοι οι μαθητές, λίγο μετά το Πάσχα.

Πρόθεση η επαναλειτουργία δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα

Με «όπλο» τα self tests και τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ξεκινούν επίσημα από την Τετάρτη 21 Απριλίου καθώς οι ίδιοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω της πλατφόρμας, η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Οpen, ανέφερε ότι, πρόθεση της κυβέρνησης είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και αυτή τη στιγμή ως πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξουν τα σχολεία ορίζεται η Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε τα self test σημαντικό εργαλείο, καθώς σχεδόν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Voucher, λέγοντας ότι 335.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν, ενώ παράλληλα δήλωσε πως τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο με ασφάλεια.

Ωστόσο, για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων, ειδικοί και λοιμωγιολόγοι θα συζητήσουν εκ νέου αμέσως μετά το Πάσχα που θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Πάντως, η Νίκη Κεραμέως αφήνει ανοιχτό και το σενάριο για παράταση του σχολικού έτους, εντός του Ιουνίου, αλλά και αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Προς εξέταση είναι και οι προαγωγικές εξετάσεις για το αν αυτές θα ακυρωθούν, σύμφωνα με την υπουργό, η οποία τόνισε πως θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις προσεχώς. «Οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα» και πρόσθεσε ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των γυμνασίων. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω» συμπλήρωσε.

Τον Ιούνιο οι Πανελλήνιες

Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να είναι εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με την υπουργό, ενώ οι ξενόγλωσσες εξετάσεις θα γίνονται με όρους και self tests στους μαθητές.

Εν τω μεταξύ, με μειωμένη ύλη των μαθημάτων η οποία ανέρχεται σε ποσοστά 20% με 25% της αρχικής εξεταστέας ύλης, θα δώσουν φέτος εξετάσεις οι υποψήφιοι. Οι περικοπές έγιναν «λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση», αναφέρεται από το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση αφορά στην εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και της Δ΄ τάξης των λυκείων των ενιαίων ειδικών επαγγελματικών γυμνασίων-λυκείων (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) για το σχολικό έτος 2020-21.

 

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author