Στο χειρουργείο ο 14χρονος που τραυματίστηκε από τον σεισμό στη Σάμο

Estimated read time 1 min read

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγαΐα Κυριακού, το 14χρονο αγόρι που τραυματίστηκε από τον σεισμό στη Σάμο. Ο μαθητής έχει υποστεί κατάγματα και όπως έγινε γνωστό θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Αεροδιακομιδή

Το παιδί μεταφέρθηκε από το νησί στην Αθήνα αεροπορικώς, όπως επίσης και μία γυναίκα 63 χρονών που τραυματίστηκε στη Σάμο όταν έπεσαν πάνω της κομμάτια τοίχου. Στο Νοσοκομείο Παίδων μετέβη το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της Υγείας του 14χρονου μαθητή.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας είπε:

«Σήμερα είναι μια ημέρα θλίψης.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς των δυο παιδιών μας που χάθηκαν, στους συμμαθητές, στους φίλους τους. Είναι συγκλονιστικό αυτό που έχει συμβεί.

Είδα μόλις εδώ, στο Νοσοκομείο Παίδων, ένα παιδί που ήρθε πριν λίγο με αεροδιακομιδή από τη Σάμο, τον Ερρίκο, 14 χρονών, που αντιμετωπίζει πολλαπλά, ανοιχτά τραύματα στα κάτω άκρα, κατά κύριο λόγο.

Όταν σταθεροποιηθεί, θα χειρουργηθεί.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι μόνο για την COVID. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, τα νοσοκομεία μας είναι για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα. Ελπίζω να ολοκληρωθεί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε αυτό το νέο παιδάκι, αισίως και να πάνε όλα καλά με τα χειρουργεία του.

Για μια ακόμη φορά θέλω να ζητήσω απ’ όλους να προσέχουν τους εαυτούς τους, να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να αντιληφθούν ότι εδώ, και σε κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ, υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας που αγωνίζονται για εμάς. Πολύ μεγάλη πίεση αυτή τη στιγμή δέχεται η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη. Ας αναλογιστούμε όλοι πώς συμπεριφερόμαστε, έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους, κάνουν ένα λειτούργημα.

Εύχομαι ειλικρινά περαστικά στο παιδί αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author