Στον εισαγγελέα για κακούργημα ο διοργανωτής του πάρτι στη Φτελιά

Estimated read time 1 min read

Συναγερμός έχει σημάνει για άλλη μια φορά στο νησί της Μυκόνου μετά το πάρτι με τα 500 άτομα το βράδυ της Τετάρτης στη Φτελιά.

Ο λόγος είναι ότι, όπως διαπιστώθηκε, ανάμεσα στους ανεύθυνους Έλληνες και ξένους που συμμετείχαν στο πάρτι, βρέθηκε και ένα ζευγάρι από τη Βενεζουέλα – ο άνδρας είχε ισπανικο διαβατήριο – που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην κατοχή του ζευγαριού βρέθηκε και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Μαζί με το ζευγάρι συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί για κατοχή ναρκωτικών ενώ το πρωί της Πέμπτης συνελήφθη και ο διαχειριστής της βίλας.

Πρόκειται για τον Χρήστο Πίκουλα ο οποίος κυκλοφορεί ανάμεσα στη Μύκονο και το Λονδίνο νοικιάζοντας σπίτια και συνεχώς τροφοδοτεί τους λογαριασμούς του στα social media με φωτογραφίες από πάρτι και άλλες διασημότητες που επισκέπτονται το «νησί των ανέμων».

Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Σύρου με τις αρχές να εξετάζουν το αν θα του ασκηθεί δίωξη και για κακούργημα για διασπορά κορωνοϊού.

Δείτε φωτογραφίες από τη βίλα:

villa500__2_

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο στη Μύκονο:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τη μετάδοση του κορωνοϊου

Αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν τις ποινικές διατάξεις για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Συγκεκριμένα, αν από την παραβίαση των ποινικών διατάξεων (άρθρο 285 του ΠΚ) προκύψει κίνδυνος μετάδοσης ασθενείας προβλέπεται φυλάκιση έως πέντε έτη και επιβολή χρηματικής ποινής.

Σε περίπτωση που η παραβίαση των μέτρων έχει σαν αποτέλεσμα την μετάδοση της ασθένειας σε άνθρωπο επιβάλλεται κάθειρξη από 5 έως 10 έτη. Αν η παραβίαση επέφερε το θάνατο ανθρώπου, προβλέπεται κάθειρξη από 10 έως 15 έτη.

Αν από την παραβίαση των διατάξεων προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Να σημειωθεί πως οι παραπάνω ποινές ισχύουν σε περίπτωση που το αδίκημα τελέστηκε από δόλο. Δηλαδή, ο δράστης γνώριζε ότι μεταδίδει την ασθένεια αλλά παραβίασε τα μέτρα.

Τα ίδια αδικήματα τιμωρούνται και όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια με ηπιότερες όμως ποινές. Συγκεκριμένα, όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια προβλέπεται φυλάκιση έως δυο χρόνια ή χρηματική ποινή στους δράστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα διαμορφωθεί η νέα πραγματικότητα στα σχολεία – Ποιες μάσκες προτείνουν οι ειδικοί για τους μαθητές

Η Μπέλα Θορν στο OnlyFans: Με καυτό βίντεο ανακοίνωσε το νέο της βήμα η 22χρονη καλλονή

Ζευγάρι λεσβιών influencers «χαρίζει» σπέρμα δωρητή στο Instagram

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author