Στις φυλακές Τρίπολης θα οδηγηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταχθεί τελικά ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρίθηκε από τα ξημερώματα προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Ο καλλιτέχνης οδηγείται στο κατάστημα κράτησης το οποίο διαθέτει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αδικήματα κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας

Ο Κούγιας καταθέτει την προσφυγή κατά της προφυλάκισης Λιγνάδη

Νωρίτερα σήμερα, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας χαρακτηρίζει «νομικά εσφαλμένες», τις αποφάσεις για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για την απόρριψη της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Κούγιας προαναγγέλλει την προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση του εντολέα του, αλλά και προσφυγές σε βάρος προσώπων «δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών» που «κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του».

Δημήτρης Λιγνάδης: Προφυλακιστέος μετά την απολογία

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε στις 15:30 της Πέμπτης, όταν ξεκίνησε να απολογείται ο καλλιτέχνης, ανακρίτρια και εισαγγελέας εξέφρασαν την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στη δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Ειδικότερα, ο Λιγνάδης μέσω υπομνήματος ισχυρίστηκε πως οι κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή είναι αβάσιμες καθώς «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Πριν ξεκινήσει η απολογία είχε προηγηθεί, στις 12:00, η αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. Η ένσταση απορρίφθηκε από τους δικαστές.



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author