Στις αίθουσες με το δεύτερο self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί

Estimated read time 1 min read

Με τη βεβαίωση του δεύτερου αρνητικού self test προσέρχονται σήμερα στα λύκεια μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Το δεύτερο δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ παρέλαβαν χθες όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα φαρμακεία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν το τεστ χθες το βράδυ ή νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να έχουν μαζί τους σήμερα τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ, για να προσέλθουν στα λύκεια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τo self-test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για:τους μαθητές ,τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

Η επιστροφή την περασμένη Δευτέρα των μαθητών λυκείου έγινε με μεγάλη προσέλευση και με μόλις 613 θετικά κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές. Το υπουργείο Παιδείας είναι ικανοποιημένο τόσο από την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία όσο και από το γεγονός ότι η χρήση των self test κατέγραψε αυτό ακριβώς που αναμενόταν. Ο,τι δηλαδή οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί εμφανίζουν πολύ χαμηλό θετικότητα της τάξης του 0,3% .

Στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που είναι επίσης ανοιχτές, το self-test είναι υποχρεωτικό για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Για τους μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το self-test συνιστάται να διενεργείται εφόσον είναι συμβατό με το βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του μαθητή.

Τα φαρμακεία διαθέτουν δύο δωρεάν τεστ σε κάθε δικαιούχο: ένα για σήμερα και ένα για τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Την επόμενη εβδομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Λυκείων θα παραλάβουν και το τέταρτο τεστ για την Πέμπτη, 22 Απριλίου . Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζεται στη λίστα  ΕΔΩ.

Σε ότι αφορά στο άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων ακόμα, «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα».

Ποιες απουσίες δεν προσμετρώνται

Δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.

Η απόφαση για τη δυνατότητα απουσίας των μαθητών από τη δια ζώσης διδασκαλία και ταυτόχρονα συμμετοχή σε διαδικτυακό τμήμα όσων ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου , ισχύει ήδη από το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους.

Συζήτηση Κεραμέως με μαθητές

Λύκεια της Ελευσίνα και Μάνδρας επισκέφθηκε χθες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όπου μπήκε σε αίθουσες και συζήτησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Η υπουργός Παιδείας, δήλωσε: «Σήμερα είχα τη χαρά να επισκεφθώ Λύκεια σε Ελευσίνα και Μάνδρα. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μου μίλησαν για τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των σχολείων, για την αρχική αμηχανία αλλά και για τη μεγάλη χαρά να βρίσκονται και πάλι όλοι μαζί στο σχολείο. Συζητήσαμε θέματα οργάνωσης μαθημάτων, κάλυψης ύλης, επαναλήψεων, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην πανδημία και στα μέτρα προστασίας από αυτήν όπως τα self-test και, πάνω από όλα, ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Από την ερχόμενη εβδομάδα, εντάσσονται καθολικά στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης, με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής να έχουν ήδη ενταχθεί. Στο πρόσωπο των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των στελεχών που συνάντησα σήμερα, ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει όλο αυτό το διάστημα για να συνεχιστεί η εκπαίδευση υπό δύσκολες συνθήκες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author