Στη «μέγγενη» του κορωνοϊού ΜΕΘ και σύστημα Υγείας – Οι παράγοντες που κρίνουν το lockdown

Estimated read time 1 min read

Υπό σκληρή δοκιμασία έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες το σύστημα υγείας της Αττικής, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού παραμένει πολύ υψηλός, ενώ, παράλληλα, έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με την Αττική να εξακολουθεί να καταγράφει σταθερά πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Υπό το πρίσμα αυτό και με δεδομένα τα νέα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, τα επόμενα εικοσιτετράωρα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμα για το εάν τελικά θα επιβληθεί ή όχι lockdown στην Αττική.

Αν και κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν την Τετάρτη συγκρατημένη αισιοδοξία, κάνοντας λόγο για κάποια πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης, οι αριθμοί που κατέγραψε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Ημερήσια Έκθεσή του δείχνουν πως τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Όπως εκτιμάται, η κυβέρνηση θα περιμένει έως την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει εάν και κατά πόσον θα προχωρήσει σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, ήτοι ακόμη και στην επιβολή ενός lockdown στην Αττική. Πάντως, κυβερνητικές πηγές δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown.

Πηγή άρθρου www.cnn.gr

You May Also Like

More From Author