Στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως

Estimated read time 1 min read

Εν μέσω αντιδράσεων και συνεχών κινητοποιήσεων από οργανώσεις εκπαιδευτικών, αλλά και από τη μαθητική κοινότητα, το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Φέροντας τον τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το νομοσχέδιο που θα τεθεί τη Δευτέρα (1/6) προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει: ρυθμίσεις με τις οποίες επέρχονται αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου, ενώ θεσπίζεται εκ νέου το πλαίσιο λειτουργίας των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, τα οποία, σε επίπεδο επικράτειας συγκροτούν δύο διακριτά δίκτυα σχολικών μονάδων. Παράλληλα επανακαθορίζεται το πλαίσιο σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, ενώ ρυθμίζονται λοιπά θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου εισάγονται ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αφορούν τη διαδικασία ανάδειξης των πρυτανικών αρχών, αλλά και ρυθμίσεις για τις μεταγραφές φοιτητών αλλά και την ίδρυση και διοργάνωση από τα ΑΕΙ ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών.



Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author