Στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας: Εξώδικα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο για τα fake news περί βίλας στα Λεγραινά (Έγγραφα)

Estimated read time 1 min read

Ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, αλλά και τον δημοσιογράφο των «Νέων», Γιώργο Παπαχρήστο, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την εξοχική κατοικία στα Λεγραινά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά «επανόρθωση και άμεση αποκατάσταση της αλήθειας», με το εξώδικο προς τον Γιάννη Κουρτάκη να αφορά σχόλιο που ανήρτησε τη Δευτέρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενώ για τον Γιάννη Παπαχρήστο τα όσα είπε ο δημοσιογράφος των «Νέων» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε, μεταξύ άλλων, σημειώσει με δήλωσή του: «Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογραφικά πιστόλια αναλαμβάνουν για λογαριασμό του, δολοφονίες χαρακτήρα, με fake news που αφορούν την προσωπική μου ζωή και την οικογένειά μου.

Από τα δημοσιεύματα πως δήθεν το σπίτι που νοικιάζω στη Κυψέλη, το απέκτησα σε πλειστηριασμό από άνθρωπο που αυτοκτόνησε από τα χρέη, μέχρι την προεκλογική αθλιότητα στη Βουλή να σπιλώσει τη μνήμη του νεκρού πατέρα μου με ψέματα περί δήθεν συναναστροφής του με τη χούντα, έχουμε καταλάβει πως λειτουργεί (…)

Και
τα συνήθη πιστόλια πήραν φωτιά. «Βίλα εκατομμυρίων». «Την αγόρασε».
«Μετακόμισε από τη λαϊκή Κυψέλη στα Λεγραινά». Ήταν ορισμένα από τα κατ’
εντολή δημοσιεύματα. Για να έρθει μετά η ίδια η ΝΔ και να ζητήσει το
μισθωτήριο, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την ύπαρξή του. Και αμέσως
μετά ξανά πάλι τα εντεταλμένα πιστόλια να λένε ρητά για σχέση μου με τη
διαπλοκή, για ανακατασκευή βίλας από κατασκευαστική εταιρία εισηγμένη
στο χρηματιστήριο, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κλπ».

Διαβάστε επίσης: Για λάσπη κατηγορεί ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη: Του απαντά με έγγραφα για τη «βίλα» και του ζητά να κάνει το ίδιο με τα δεκάδες ακίνητά του

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στο εξώδικο προς τον Γ. Παπαχρήστο ότι το δημοσίευμα που θα τεθεί στην εφημερίδα θα πρέπει να έχει το εξής περιεχόμενο (κατ’ ελάχιστον):

«Ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος Γεώργιος δηλώνω ότι, σχετικά με υπόθεση ενοικίασης εξοχικής κατοικίας από τον κ. Αλέξιο Τσίπρα,οι πληροφορίες που διέδωσα τόσο με άρθρα μου στην εφημερίδα ‘Τα ΝΕΑ’ τις 07/12 -08/12/2020, όσο και με παρουσία μου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA της 07/12/2020 δεν έχουν κανένα έρεισμα και στηρίζονται σε αναξιόπιστες πηγές, περιλαμβάνουν αναλήθειες, ανακρίβειες και αήθειες και προήλθαν από μη διασταυρωμένες πληροφορίες, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και προκάλεσαν σοβαρή προσβολή της τιμής και της υπόληψής του».

Το κείμενο αποκατάστασης που αιτείται να μπει ο Αλέξης Τσίπρας ως σχόλιο στο προφίλ του Γιάννη Κουρτάκη στο Twitter και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» θα πρέπει να αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο δημοσιογράφος Κουρτάκης Ιωάννης δηλώνω ότι, σχετικά με υπόθεση ενοικίασης εξοχικής κατοικίας από τον κ. Αλέξιο Τσίπρα, το σχόλιο που έκανα την 07/12/2020 στον προσωπικό μου λογαριασμό twitter, όπου τον εμφάνιζα ως κάποιον έτοιμο να κατασκευάσει στοιχεία ή να αποκρύψει στοιχεία, προκειμένου να αντικρούσει δημόσιες αιτιάσεις σχετικά με τη μίσθωση εξοχικής κατοικίας, δεν έχουν κανένα έρεισμα και στηρίζονται σε αναξιόπιστες πηγές, περιλαμβάνουν αναλήθειες, ανακρίβειες και αήθειες και προήλθαν από μη διασταυρωμένες πληροφορίες, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και προκάλεσαν σοβαρή προσβολή της τιμής και της υπόληψής του».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για εξυπνάδες ο κ. Μητσοτάκης να δημοσιεύσει όλα τα μισθωτήρια και τις ρυθμίσεις για τα δάνειά του

Ακολουθούν τα δύο εξώδικα



Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author