Στην ανακρίτρια σήμερα ο Δ. Λιγνάδης – Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες

Estimated read time 1 min read

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι ο πελάτης του θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία για να απολογηθεί τελικά αύριο Πέμπτη, καθώς η χρονική μετάθεση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία και να οργανωθεί η υπερασπιστική γραμμή.

Διευρύνονται οι δικαστικές έρευνες για καταγγελίες βαρύτατων σεξουαλικών κακοποιήσεων, καθώς σήμερα ο φάκελος με όσα στοιχεία έχει συγκεντρώσει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) θα βρεθεί στα χέρια του εισαγγελέα, ενώ ο σκηνοθέτης και τέως επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, προσέρχεται στην ανάκριση για όσα του καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι στον φάκελο που θα προσκομίσει στη Δικαιοσύνη ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο οποίος προεδρεύει στο πειθαρχικό συμβούλιο των Ελλήνων ηθοποιών, περιλαμβάνεται και καταγγελία πρώην ηθοποιού εις βάρος δημοφιλέστατου πρωταγωνιστή, ο οποίος φέρεται –κατά την καταγγέλλουσα– να τη βίασε πριν από χρόνια. Ο καταγγελλόμενος πρωταγωνιστής και δημοφιλής ηθοποιός ελέγχεται ήδη από τις δικαστικές αρχές και για άλλες καταγγελίες περί σοβαρών σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αλλά και για μία περίπτωση που συνάδελφός του (γυναίκα) τον έχει καταγγείλει για απόπειρα βιασμού.

Η καταγγελία αυτή μαζί με άλλες που έχουν συγκεντρωθεί θα προσδώσουν νέα τροπή στις εισαγγελικές έρευνες που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε πλήρη εξέλιξη, με τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο να προχωρεί τις διαδικασίες για όσες καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν σοβαρές περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, από το σύνολο των καταγγελιών που έχουν γίνει δημοσίως, η Εισαγγελία επικεντρώνει σε δύο ηθοποιούς, δημοφιλείς πρωταγωνιστές (τον έναν εξ αυτών αφορά και η νέα καταγγελία για βιασμό), καθώς εμφανίζονται αποδέκτες καταγγελιών όχι μόνο για σειρά σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αλλά και για σοβαρότερα αδικήματα.

Η απολογία Λιγνάδη

Παράλληλα, οι συνήγοροι θυμάτων αλλά και οι εισαγγελικές αρχές είναι αποδέκτες αιτημάτων για νέες καταγγελίες από θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων, ενώ ο Δημήτρης Λιγνάδης, που διώκεται ποινικά για δύο βιασμούς, εμφανίζεται σήμερα στην ανάκριση με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια.

Οπως δήλωσε ο συνήγορός του, θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία για να απολογηθεί τελικά αύριο Πέμπτη, καθώς η χρονική μετάθεση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία και να οργανωθεί η υπερασπιστική γραμμή. Πάντως, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του χαρακτήρισε τη δικογραφία «τηλεγράφημα», επικεντρώνοντας την κριτική του στις μαρτυρίες των δύο θυμάτων αλλά και στις καταθέσεις άλλων τριών προσώπων που έχουν επιβεβαιώσει στοιχεία των καταγγελλομένων. Ο συνήγορος υπεράσπισης δεν εφείσθη και χαρακτηρισμών για τους μάρτυρες προκειμένου να αποδομήσει τη βαρύτητα των καταγγελιών εις βάρος του Λιγνάδη, προκαλώντας την αντίδραση του θύματος που διαμένει στη Σουηδία και έχει καταγγείλει βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη, μέσω του δικηγόρου του, Ιωάννη Βλάχου. Ο κ. Βλάχος, απαντώντας στις αιτιάσεις Κούγια, ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στα κακοποιημένα παιδιά και υπερασπίστηκε την αλήθεια των καταγγελλομένων.

Πάντως, οι έρευνες της Εισαγγελίας «τρέχουν» προς κάθε κατεύθυνση, ενώ προτεραιότητα απόλυτου χαρακτήρα έχει δοθεί σε καταγγελία πρώην σπουδαστή δραματικής σχολής κατά ηθοποιού, που μετέχει και σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, για βιασμό. Η προτεραιότητα έχει δοθεί καθώς εντός δύο μηνών το αδίκημα παραγράφεται και ως εκ τούτου οι δικαστικές αρχές οφείλουν να έχουν ξεκαθαρίσει αν επιβεβαιώνεται η καταγγελία ή όχι, προκειμένου να αποφευχθεί η παραγραφή των όποιων ευθυνών τυχόν προκύψουν.

Εξώδικο Μαρκουλάκη

Στο μεταξύ, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης απέστειλε χθες εξώδικο σε ορισμένες ιστοσελίδες και ΜΜΕ με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στις υποθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη και ειδικά στην υπόθεση του Δ. Λιγνάδη. Ο ηθοποιός απέστειλε επίσης στις 22 Φεβρουαρίου ανοιχτή επιστολή στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με την οποία εξέφρασε δημοσίως την αγανάκτησή του επειδή σε πρότερη ανακοίνωσή του το σωματείο τον στοχοποίησε υπονοώντας πως συμμετείχε σε προσπάθεια συγκάλυψης «απεχθών εγκλημάτων και προσώπων, χωρίς φυσικά να ισχύει ή να έχετε την παραμικρή απόδειξη». Το ΣΕΗ συνεδρίαζε μέχρι χθες το βράδυ για τα φλέγοντα θέματα των ημερών, ενώ για «φάουλ» σχετικά με τον χειρισμό Μαρκουλάκη έκανε λόγο ο πρόεδρός του, Σπύρος Μπιμπίλας. 

Από την πλευρά του ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης, αφού παρέλαβε τον φάκελο με τις καταγγελίες που τον αφορούν, δήλωσε διά του συνηγόρου του ότι το περιεχόμενο των καταγγελιών «βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων». 

Τέλος, μετά το διοικητικό συμβούλιο του ΦΚΘ, και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με ανακοίνωσή της ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη των δημόσιων χειρισμών της στην υπόθεση Λιγνάδη.

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Κούγιας: Θα μηνύσω την Μενδώνη αν με αφήσει ο Λιγνάδης

Υπόθεση Λιγνάδη: Στην Εισαγγελία την Τετάρτη οι συνήγοροι του 35χρονου

Τι δηλώνει ο Π. Χαϊκάλης για τις καταγγελίες εις βάρος του

Δικηγόρος μηνυτή: Κανένα πολιτικό κίνητρο από τον εντολέα μου

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author