Στα όρια της προηγούμενης φωτιάς στην Κορινθία το μέτωπο στα Αθίκια – Σε ύφεση στη Λέσβο – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση εντός χαράδρας στα Αθίκια Κορινθίας, στα όρια μάλιστα του σημείου που έφτασε η προηγούμενη καταστροφική φωτιά των Κεχριών και σε δασική έκταση που παρέμενε ακέραιη από την προηγούμενη καταστροφή.

Στο σημείο δεν κινδυνεύει επί του παρόντος κατοικημένη περιοχή, ωστόσο λόγω της πευκόφυτης έκτασης και της ώρας έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση, αποτελούμενη από 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια στιγμή, σε ύφεση πλέον βρίσκεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση στην περιοχή Καβάκι, στη Λέσβο.

Σε αρκετά μακρινή απόσταση από την φωτιά υπήρχαν ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δεν υπήρξε κίνδυνος, όπως ούτε για τον οικισμό Πέτρα, βορείως του οποίου εντοπιζόταν το πύρινο μέτωπο αφού κινήθηκε προς την βουνοκορφή.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από νωρίς καθώς όλη η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο να μην φτάσει στην βουνοκορφή η φωτιά, όπου υπάρχει πυκνό δάσος για να μην εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο.

Συνολικά στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author