Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο “δράκος του Κάβου”

Estimated read time 1 min read

Στη σύλληψη του 47χρονου “δράκου του Κάβου” προχώρησαν οι αρχές, που τον εντόπισαν στην περιοχή Αγίου Γορδίου Λευκίμμης, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι οπλοφορούσε με μια καραμπίνα. Ο φερόμενος βιαστής άρχισε να τρέχει για να αποφύγει τους αστυνομικούς, όμως έπεσε σε χαράδρα και τραυματίστηκε.

Ακολούθησε επιχείρηση διάσωσης του, ουσιαστικά, από την ΕΜΑΚ, καθώς ο άνδρας βρισκόταν σε βάθος 200 μέτρων. Λίγες ώρες αργότερα οδηγήθηκε φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας συντονισμένα είχε προχωρήσει σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν ομάδες αστυνομικών που σάρωναν την περιοχή, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, ακόμα και στις πιο δύσβατες περιοχές. Τις τελευταίες ήμερες, μάλιστα, είχαν συλλέξει σημαντικές πληροφορίες.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε:

Οι αναζητήσεις ξεκίνησαν όταν ο σύντροφος μίας 34χρονης ανέφερε στις αρχές ότι η γυναίκα αγνοείτο για περίπου δύο ημέρες. Τελικά, εντοπίστηκε στον δρόμο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την βρήκαν ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής 34 ετών, αγνοούνταν για περίπου δύο εικοσιτετράωρα.

Ο σύντροφός της κινητοποίησε της αρχές και η γυναίκα εντοπίστηκε στον δρόμο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης.

Η ίδια, υπέδειξε ως δράστη της επίθεσης εναντίον της, τον συλληφθέντα πλέον  47χρονο Δημήτρη Ασπιώτη ο οποίος όπως είπε την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

Είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου

Τα τελευταία χρόνια, ο Δημήτρης Ασπιώτης, που αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, κοιμόταν σε μια καλύβα και ζούσε από το φαγητό που του παρείχε ο κόσμος. 

Μάλιστα την τελευταία φορά που τον αναζήτησαν, όταν κατηγορήθηκε για τον βιασμό έξι γυναικών, η επιχείρηση της Αστυνομίας είχε διαρκέσει δέκα ολόκληρες μέρες. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Ασπιώτης ζούσε στη Λευκίμη, με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και την απαγόρευση της εξόδου του από την Κέρκυρα.

Ο Ασπιώτης είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε.

Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά “δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα”» κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του από το Λάνκασαϊρ. Η υπεράσπισή του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες».

Πηγή: corfutvnews.gr

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author