Στα τουρκικά παράλια τα ιστιοπλοϊκά και οι λέμβοι που επιχείρησαν να εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα

Estimated read time 1 min read

Φωτογραφία αρχείου Intime

Επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια τα πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη και οι τέσσερις λέμβοι, όπου επέβαιναν συνολικά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 590 πρόσφυγες/μετανάστες και τα οποία επιχείρησαν να εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου, με προορισμό κάποιο ελληνικό νησί.

Όλα τα σκάφη και οι λέμβοι ήταν υπό τη διαρκή παρακολούθηση πλωτών σκαφών και πλοίων ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να μην εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η τουρκική ακτοφυλακή.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές από το Λιμενικό Σώμα, σε μία από τις περιπτώσεις ιστιοπλοϊκό σκάφος που μετέφερε μετανάστες προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού αλλά αυτό δεν επετεύχθη.

Στα ιστιοπλοϊκά σκάφη επέβαιναν περίπου 450 πρόσφυγες/μετανάστες. Δύο από αυτά επέστρεψαν αυτοδύναμα στις τουρκικές ακτές ενώ τα άλλα τρία έφτασαν με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία μάλιστα σε μία περίπτωση περισυνέλεξε από το σκάφος τους επιβαίνοντες. Επίσης άλλα 140 άτομα που επέβαιναν σε τέσσερις λέμβους περισυνελέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς και επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author