Σκληρό ροκ στη Βουλή για ανατιμήσεις και ΔΕΗ

Estimated read time 1 min read

Το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, το φαινόμενο της ακρίβειας στην ενέργεια και η υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο σφοδρής αντιπαράθεσης στη Βουλή ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να λαμβάνουν αποστάσεις από τους δύο «μονομάχους».

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα, λαμβάνοντας συχνά χαρακτηριστικά προσωπικών συγκρούσεων, έπειτα από ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση πάντως, αρχικώς εντός της Ολομέλειας διά του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου και λίγη ώρα αργότερα διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, σήκωσε το γάντι και κάλεσε τον κ. Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλουν πρόταση μομφής, ώστε κοινοβουλευτικά, όπως ειπώθηκε, να αναδειχθεί όλη η αλήθεια για την ακολουθούμενη πολιτική.

«Ξεπεράσατε μια κόκκινη γραμμή. Είστε πλέον μια κυβέρνηση που βλέπει ότι οι μέρες της τελειώνουν και στήνει το μεγάλο παζάρι με τα ασημικά του κράτους, χωρίς προσχήματα», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη.

«Είστε σε πολιτικό και ιδεολογικό αδιέξοδο. Κάντε πρόταση μομφής, αν ξεπουλάμε δημόσια περιουσία, για να δει ο λαός την αλήθεια. Αλλά δεν τολμάτε», σχολίασε αμέσως ο κ. Χρ. Σταϊκούρας. «Η ατολμία του κ. Τσίπρα καταδεικνύει την ενοχή του στο παρελθόν και την πολιτική του ανεπάρκεια στο παρόν. Επί ημέρες κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν ότι θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας με αφορμή το σχέδιο εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ. Ομως δεν το τόλμησε. Γιατί έτσι θα έπρεπε να απολογηθεί, από βήματος Βουλής, για το πώς η κυβέρνησή του έφερε την εταιρεία ένα βήμα από την πλήρη χρεοκοπία και διάλυση», ανέφερε λίγο αργότερα ο κ. Γ. Οικονόμου.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες «θα αναζητηθούν σε βάθος», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντάει κάνοντας λόγο για αναμάσημα «χιλιοειπωμένων κλισέ» και για «κούφιες απειλές». Προσωπικές διαστάσεις προσέλαβε η αντιπαράθεση όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «χαμηλό επίπεδο» του υπουργού Ανάπτυξης, με τον κ. Αδ. Γεωργιάδη μεταξύ άλλων να χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «αγράμματο» και τον κ. Ευκλ. Τσακαλώτο να λέει ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να προστατευθεί από περιπτώσεις όπως το να χαρακτηρίζεται με τέτοιον τρόπο ένας πρώην πρωθυπουργός από έναν υπουργό.

Σε πολιτικό επίπεδο και στην επισήμανση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στην κυβέρνηση, από πλευράς πλειοψηφίας αναφέρθηκε ότι βάσει όλων των μετρήσεων φαίνεται ότι οι πολίτες αποστρέφονται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author