Σε ύφεση η φωτιά στις Κεχριές -Καίει για δεύτερη νύχτα [βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, η οποία καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας είναι πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή», τονίζει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. «Είναι σημαντικό το γεγονός», προσθέτει, «ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και “δύσκολη” πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό».

Γιατί είναι «δύσκολη» η φωτιά στις Κεχριές

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ γιατί είναι «δύσκολη» η συγκεκριμένη φωτιά: «Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της φωτιάς υπογραμμίζει:«Εχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Σημειώνεται, ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στις Κεχριές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθίας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημέρωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».

Τραυματίστηκε στο κεφάλι πυροσβέστης -Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Από τη φωτιά τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος επιχειρούσε στο σημείο για την κατάσβεση της. Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, τραυματισμένος στο κεφάλι.

Φωτιά στις Κεχριές: Ενεργοποιείται ο Copernicus με εντολή Χαρδαλιά

Κατόπιν εντολής του υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service-Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Η ΕΕ έκανε δεκτό το αίτημα και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων. Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για τη διαχείριση του έργου τους.



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author