Σε ΥΕΝΕΔ μετατρέπει η κυβέρνηση την ΕΡΤ – Λογοκρισία για να προφυλάξει τον Μητσοτάκη

Estimated read time 1 min read

Τραγικές στιγμές ζει η Δημοσιογραφία και η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση έδωσε από την πρώτη στιγμή δείγματα γραφής του τι θέλει από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Και πριν ανοίξει τα δημόσια σεντούκια για τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τις λίστες Πέτσα και στη συνέχεια του Ταραντίλη, φρόντισε να ελέγξει την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ θέτοντάς τα υπό το Μέγαρο Μαξίμου.

Αλλά προφανώς δεν της αρκεί αυτό. Αφού δεν μπορούν να ελέγξουν τους πάντες με έλεγχο εκ των προτέρων προχωρούν και έλεγχο στον αέρα από «φίλους δημοσιογράφους».

Αλλά μετά και το επικοινωνιακό φιάσκο στην Ικαρία με τις φωτογραφίες και τα βίντεο της καταστρατήγησης όλων των περιοριστικών μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ακολουθία του, αλλά και το πάρτι που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, η ΕΡΤ προτίμησε την λογοκρισία από την ενημέρωση.

Και ναι μεν, αρκέστηκε σε κάποια αναφορά (ή ξέφυγε;), αλλά ήταν τέτοιος ο πανικός από την αδυναμία ελέγχου της πρωθυπουργικής εικόνας που αναρτήθηκε στο ραδιομέγαρο ανακοίνωση απαγορεύοντας οποιοδήποτε βίντεο ή φωτογραφία:

«Προς συναδέλφους Δ. Παραγωγούς

Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε βίντεο από την βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία.

Επίσης παίζουμε πλάνα του Δ. Λιγνάδη, όχι με άλλους.

Σας ευχαριστώ.»

Το όλο κείμενο συνοδεύεται με S.O.S  S.O.S. σημειωμένα με κόκκινο στυλό.

Γκρίζες στιγμές της Δημοσιογραφίας σε μια Ελλάδα που πάει πίσω και με πολλά ακροδεξιά σταγονίδια εντός της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ναι μεν αλλά από την ΕΡΤ για το «κορονοπάρτι Μητσοτάκη» στην Ικαρία

Διαβάστε επίσης: Ηλιόπουλος για ΕΡΤ: Επιβεβαιώνεται η κυβερνητική λογοκρισία

Από την πλευρά της η ΕΡΤ με δήλωση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη, δεν απαντά επί της ουσίας και συγκεκριμένα για την ύπαρξη της εντολής αυτής αλλά σημειώνει:

«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9.»

Όλη η δήλωση ΕΔΩ



Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author