Σε πύρινο κλοιό Γαλατσώνα, Γερακιού και Γούβες

Estimated read time 1 min read

Με κατεύθυνση το Πευκί κινείται το ανεξέλεγκτο μέτωπο της πυρκαγιάς, στη Βόρεια Ευβοια καίγοντας πυκνό πευκοδάσος που δεν είχε καθαριστεί, δεν είχαν χαραχθεί αντιπυρικές ζώνες και δεν είχαν ανοιχθεί οι απαραίτητη δασικοί δρόμοι…

Τα πυροσβεστικά οχήματα συναντούν μεγάλες δυσκολίες να φτάσουν τα πυροσβεστικά στην περιοχή Γαλατσώνα – Γερακιού – Γούβες. Είναι η τελευταία άμυνα πριν από το Αρτεμίσιο και κυρίως το Πευκί, στο οποίο βρίσκονται σκάφη έτοιμα να παραλάβουν κατοίκους που θέλουν να αποχωρήσουν.

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Γούβες. Ένα πύρινο μέτωπο κατεβαίνει από Αγδίνες προς Γούβες και το άλλο προς τις περιοχές Γερακιού – Γαλατσώνα οι οποίες έχουν εκκενωθεί.

Στην παραλία του Αγίου Νικολάου οι φλόγες πλησιάζουν στη θάλασσα.

Στις Αγδίνες τα μέτωπα είναι σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια.

Τέσσερα χιλιόμετρα πριν από την Ιστιαία χωματουργικά μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρική ζώνη για να σώσουν την πόλη.

Παράλληλα, το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Ειδικότερα, στο Ψαροπούλι τα σκάφη παραλαμβάνουν κατοίκους, ενώ στα Βασιλικά οι φλόγες απειλούν τα σπίτια.

Η φωτιά έχει περάσει το χωριό Τσαπουρνιά, ενώ οι κάτοικοι στα Ελληνικά με τη βοήθεια και των ανέμων συγκρατούν την ορμή της σε απόσταση αναπνοής.

Στο Βουτά, στην άλλη πλευρά του βόρειου τμήματος, η φωτιά έφτασε στη Μονοκαριά κατακαίγοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους αποτελεί θέμα χρόνου να κινηθεί προς Παναγιά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με μήνυμα της μέσω 112, από το απόγευμα είχε ζητήσει την εκκένωση των συγκεκριμένων χωριών.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η εκκένωση στους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες της Εύβοιας με κατεύθυνση την Ιστιαία.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή άρθρου www.902.gr

You May Also Like

More From Author