Σε νέα απεργία στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική

Παλι σε απεργία στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική, που εκδίδει τις εφημερίδες “Μακεδονία”, “Θεσσαλονίκη” και “Σπορ του Βορρά”. Ο λόγος; Ο ίδιος: Οι εργαζόμενοι δε θα πληρωθούν.

Γνωστή είναι η προϊστορία του θέματος: Από την ημέρα που η εφημερίδα πουλήθηκε από τον Ραπτόπουλο στο Σαχπατζίδη, άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα. Όταν έφυγε ο Σαχπατζίδης κι ανέλαβε ο Αντωνόπουλος, συνεχίστηκαν. Με το που τον διαδέχτηκε η Σουλοπούλου, δεν άλλαξε τίποτα.

Στις τελευταίες συνεννοήσεις με την ΕΣΗΕΜΘ, η Σουλοπούλου είχε υποσχεθεί πληρωμές κάθε 10 του μήνα. Ζήτησε, όμως, εφραμογή της εκ περιτροπής εργασίας. Η ΕΣΗΕΜΘ αρνήθηκε, έγιναν απεργίες, η υπόθεση χάθηκε, για τους εργαζόμενους, στα δικαστήρια, αλλά, τελικά, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας πήρε πίσω το σχέδιό της, διαμηνύντας ότι “δε γνωρίζει κάθε πότε θα μπορεί να πληρώνει”.

Κι εκεί που όλοι περίμαναν κύμα απολύσεων, προχθές, ήρθαν οι… απληρωσιές. Σε τηλεφωνική επικοινωνία εργαζομένων με τον προϊστάμενο του Λογιστηρίου (Μάτσικας) αυτός τους απάντησε πως ο βασικός χρηματοδότης, Γιάννης Ρήγας, θα ξαναβάλει χρήματα από… Σεπτέμβριο (κάτι σαν τους χειμερινούς κινηματογράφους, δηλαδή).

Η πρώτη ενέργεια της ΕΣΗΕΜΘ ήταν να γίνει… τηλεφωνική ψηφοφορία, με πρόταση της Χ. Χαλεπλίδου, για να απεργήσουν οι εργαζόμενοι. Τελικά, αποφασίστηκε η σύγκλιση (για σήμερα το μεσημέρι) έκτακτου δ.σ. της Ένωσης, που εξέδωσε ανακοίνωση για 48ωρη απεργία (την Τετάρτη και Πέμπτη) και εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων (την Τετάρτη στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ).
Περισσότερα αύριο…


More From Author