Σε λίγη ώρα ανακοινώσεις για τα μέτρα των Χριστουγέννων

Estimated read time 1 min read

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την συνέχιση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοινώνει στις 12:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση του lockdown για ακόμη μία εβδομάδα -δηλαδή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου- προβάλλει ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να αναφερθεί και στη λειτουργία των σχολείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών θεωρείται περίπου σαν απίθανο το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα συνεχιστεί μέσω της τηλεκπαίδευσης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων μετατίθενται για τις αρχές του 2021, μετά την περίοδο των σχολικών εορτών.

Παραλλήλως ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να προδιαγράψει τις επόμενες κινήσεις για το πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου με κάποιους περιορισμούς από την 14η Δεκεμβρίου.

Τον οδικό χάρτη για τη συνέχιση του λοκντάουν επί της ουσίας σκιαγράφησε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποια είδη οικονομικής δραστηριότητας απλά δεν θα λειτουργήσουν έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο, για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η διασκέδαση σε προχωρημένη ώρα. Δεν μπορούμε να έχουμε συγχωρισμό στα μπαρ έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author