Σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Estimated read time 1 min read

Απλώνεται από σήμερα το πρωί, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο από τα 12 χρόνια της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι επιτελείς της Κατεχάκη, φοβούνται καταδρομικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, σε αστυνομικά τμήματα, αλλά και δικαστικούς στόχους, γι’ αυτό και η Αθήνα θα είναι σε στενό κλοιό και οι περιπολίες συνεχείς.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί, διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα και Αίαντες, επιστρατεύονται στο επιχειρησιακό σχέδιο για την επέτειο από τη δολοφονία Γρηγοροπουλου που θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Επίσης, στο σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο ο μαθητής, αλλά και σε άλλα σημεία, όπως Προπύλαια, Κλαυθμώνος, Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ, θα απλωθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε να μη γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες.

Η βασική διαφορά στο σχεδιασμό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο. Συνεπώς, μιλάμε για ένα πλάνο που αποκλείει τις εκδηλώσεις και η λογική βασίζεται πάνω στα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ευέλικτες ομάδες αστυνομικών ταχείας επέμβασης θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που κατευθύνονται προς το κέντρο προκειμένου να μην τους αφήνουν να πλησιάσουν εκεί όπου υπάρχουν καλέσματα. Ένα μέτρο που στην περίπτωση του Πολυτεχνείου πριν λίγες ημέρες ήταν αποτελεσματικό.

Το βασικό ζητούμενο είναι να μην υπάρχει συγκέντρωση πολλών ατόμων σε διάφορα σημεία, καθώς ο κίνδυνος υπέρ-μετάδοσης του ιού είναι ορατός. Για το λόγο αυτό, όλοι οι αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και τη ΔΙ.ΑΣ μέχρι τη ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ, θα κινούνται σε αυτό τον άξονα. Αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα για συγκεντρώσεις. Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν Online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία.

Ειδήσεις σήμερα

Από την εργασία στο σπίτι η «αλυσίδα» μετάδοσης – Ποιες είναι οι έξι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Lockdown – Βήμα – βήμα προς τα Χριστούγεννα: Πότε αρχίζουν οι γιορτινές αγορές

Γκέι πάρτι στις Βρυξέλλες: Πέρασαν τους αστυνομικούς για… strippers και ξεγυμνώθηκαν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author