Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις: Κινητικότητα του τούρκικου στόλου – Ετοιμάζει έξοδο το Oruc Reis; – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Ετοιμάζονται να βγουν ξανά στο Αιγαίο οι Τούρκοι – Ελληνικές φρεγάτες έχουν «κλειδώσει» το νοτιοανατολικό Αιγαίο – Πλήρης ετοιμότητα σε Στρατό Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία – Στις 05:30 ενεργοποιείται η τουρκική Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Δραματικές είναι και πάλι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με το καθεστώς Ερντογάν να ρίχνει «λάδι» στη φωτιά της έντασης και την Αθήνα να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα του τουρκικού στόλου από το ναύσταθμο του Ακσάζ, ο οποίος βρίσκεται βορειοανατολικά της Ρόδου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ερευνητικό σκάφος Οruc Reis και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία φέρονται να έχουν κλείσει τους πομπούς εντοπισμού τους, με την Αθήνα, ωστόσο, να αναφέρει ότι το ερευνητικό βρίσκεται ακόμα στο λιμάνι της Αττάλειας.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία από την ιστοσελίδα Marine Traffic, το ερευνητικό σκάφος φαίνεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια, ωστόσο έχει να δώσει στίγμα (στις 12 το βράδυ ώρα Ελλάδος), εδώ και 5 περίπου ώρες.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν την κινητικότητα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και τονίζουν πως ο ελληνικός στόλος παρακολουθεί κάθε κίνηση των Τούρκων και είναι σε ετοιμότητα για να επέμβει.

Τονίζουμε πως σε όλο το ανατολικό Αιγαίο υπάρχει σημαντικός αριθμός μονάδων του πολεμικού ναυτικού ικανός να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Επίσης, ο Στρατός Ξηράς έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ η Πολεμική Αεροπορία είναι πανέτοιμη να δώσει κ πάλι ηχηρές απαντήσεις στους Τούρκους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια – Συγκλονιστική μαρτυρία: Ο χείμαρρος «άρπαξε» μέσα από τα χέρια του πατέρα το 8 μηνών βρέφος

Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author