Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά στην Αιγιάλεια – Μεγάλες οι καταστροφές, 16 άνθρωποι στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Estimated read time 1 min read

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης αρχικά τα χωριά Ζήρια, Άνω ΖήριαΛαμπίριΚαμάρες και Λόγγος εκκενώθηκαν, σταδιακά όμως οι κάτοικοι επιστρέφουν για να δουν τις ζημιές των περιουσιών τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας στη Ζήρια έχουν καεί τουλάχιστον 20 σπίτια.

Η καταστροφή που έχει προκαλέσει η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη, τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιάλειας, αφού, όπως είπε, έχουν καεί σπίτια και έχουν υποστεί ζημιές πολλές καλλιέργειες.

Όσον αφορά τη φωτιά, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει, έχει περιοριστεί σε ότι αφορά τους οικιστικούς ιστούς, αλλά έχει πάρει μία πορεία προς μη οικιστικούς ιστούς.

Επίσης, ανέφερε ότι επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της κοινότητας Λόγγου, που είχε εκκενωθεί το απόγευμα για προληπτικούς λόγους.

Όσον αφορά στους κατοίκους των άλλων δύο κοινοτήτων που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, λόγω της φωτιάς και δεν έχουν που να μείνουν, ο δήμαρχος σημείωσε ότι ήδη ο δήμος έχει φροντίσει για την ασφαλή φιλοξενία τους, διαθέτοντας τρεις χώρους.

Απεγκλωβισμοί από την θάλασσα για 110 πολίτες

Σημειώνεται ότι στην έκταση που κάηκε υπάρχουν πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις και δημοφιλείς παραλίες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μεγάλος αριθμός λουόμενων και παραθεριστών. 

Σε πολλές περιπτώσεις, ο απεγκλωβισμός τους έγινε μέσω της θάλασσας από σκάφη του λιμενικού, από πυροσβεστικό πλοιάριο και από ιδιωτικά σκάφη. Περισσότερα από 110 άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν δια θαλάσσης από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, που είχαν αποκλειστεί λόγω της φωτιάς, με το λιμενικό να τους μεταφέρει στο λιμάνι του Αιγίου.

Στα πύρινα μέτωπα οι δυνάμεις του ΚΚΕ

Πηγή άρθρου www.902.gr

You May Also Like

More From Author