Σε δυναμική πορεία εξελίχθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη 12χρονη

Estimated read time 1 min read

Χείμαρρος η οργή και η αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας για την απόδοση Δικαιοσύνης, με αφορμή την αποτρόπαια υπόθεση με τον συστηματικό βιασμό και την κατ’ επανάληψη έκδοση της 12χρονης στον Κολωνό. Κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο θύμα, έξω από το μετρό Σεπολίων νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, η οποία εξελίχθηκε σε αυθόρμητη πορεία στους δρόμους της γειτονιάς ,καταλήγοντας έξω από το κατάστημα του 53χρονου κατηγορούμενου παιδοβιαστή και μαστροπού.

Η συγκέντρωση την οποία κάλεσε για τις έξι το απόγευμα η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, στηρίχθηκε από πλήθος κόσμου, κατοίκους, νεολαία, φεμινιστικές και άλλες συλλογικότητες. 

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κυριάρχησαν φεμινιστικά συνθήματα όπως «Έχετε λεφτά έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή» και «Ελλάς Ελλήνων παιδοβιαστών, είστε δολοφόνοι παιδικών ψυχών», με τις διαδηλώτριες να πραγματοποιούν παρέμβαση με σπρέι στο κατάστημα του προφυλακισθέντα κατηγορούμενου.

 

Υπενθυμίζεται ότι πορεία αλληλεγγύης στο θύμα και καταδίκης των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του βιασμού και της έκδοσής της καλείται και το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι έξω από το μετρό Σεπολίων από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα και τη φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat.

Η Sabbat μετά το τέλος της πορείας καλεί σε ανοιχτή συνέλευση στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα όπου θα συζητηθούν «η φεμινιστική δικαιοσύνη» και ο «φεμινισμός της κατάργησης» τέτοιων αποτρόπαιων φαινομένων.

Όπως αναφέρει η Sabbat στην ανακοίνωσή της: 

«Σε μια πραγματικότητα που σημαδεύεται από αλλεπάλληλα περιστατικά βιασμών, παιδοβιασμών, γυναικοκτονιών και κυκλωμάτων διακίνησης γυναικών και παιδιών, αλλά και απο την προφανή αδυναμία της αστυνομίας και του συστήματος της δικαιοσύνης να μας προφυλάξουν και να μας σώσουν, προβληματιζόμαστε σχετικά με:

  • Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος και την έκβαση των υποθέσεων που μας έχουν κινητοποιήσει το προηγούμενο διάστημα (βλ. υπόθεση Κολωνού, υπόθεση Ηλιούπολης και δίωξη της δικηγόρου της επιζώσας, υπόθεση Λιγνάδη κλπ.)
  • Τις διάφορες εκφάνσεις της έμφυλης βίας και τον τρόπο που αναπαράγεται εντός των διαπροσωπικών μας σχέσεων, αλλά και έξω από αυτές στο επίπεδο του κράτους και των μηχανισμών του
  • Τον ρόλο της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος
  • Την δικαιοσύνη που επιδιώκουμε και τα μαθήματα από το αμερικάνικο και διεθνές κίνημα της κατάργησης»

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author