Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλεί η ΚΕΕΡΦΑ μετά τις επιθέσεις ακροδεξιών

Estimated read time 1 min read

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο καλεί τη Δευτέρα η ΚΕΕΡΦΑ μετά την επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της, το απόγευμα της Κυριακής.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες, μετά την φασιστική επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 7 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου» αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

«Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, και ενώ τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στήνανε την εκδήλωση και καλούσαν από τη μικροφωνική τον κόσμο να πάρει μέρος, ομάδα 15 – 20 φασίστες, μέλη παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν, με στρατιωτικού τύπου καταδρομική επίθεση οπλισμένοι με λοστάρια και κράνη, στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που στήνανε την εκδήλωση. Προκάλεσαν τον τραυματισμό σε 4 από αυτά, που μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό»» αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία περιγράφοντας τα γεγονότα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Φασιστική επίθεση σε βάρος της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της Αστυνομίας του Θεοδωρικάκου στην Πλατεία Ν.Ηρακλείου

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει επίθεση ομάδας φασιστών την Κυριακή 3 Οκτώβρη στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στη πλατεία στο Ν. Ηράκλειο για τον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, προετοιμάζοντάς το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια 3μμ. Οι φασίστες ενθαρρύνθηκαν από την ανοχή της κυβέρνησης στις επιθέσεις των φασιστών στην Σταυρούπολη στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος των μελών της ΚΝΕ και επιχειρούν να ξαναβγούν στις γειτονιές με τάγματα εφόδου.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, και ενώ τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στήνανε την εκδήλωση και καλούσαν από τη μικροφωνική τον κόσμο να πάρει μέρος, ομάδα 15 – 20 φασίστες, μέλη παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν, με στρατιωτικού τύπου καταδρομική επίθεση οπλισμένοι με λοστάρια και κράνη, στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που στήνανε την εκδήλωση. Προκάλεσαν τον τραυματισμό σε 4 από αυτά, που μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό». Κατέστρεψαν τραπέζια με προπαγανδιστικό υλικό και τμήματα της μικροφωνικής. Χαιρετούσαν ναζιστικά ενώ υπήρχαν παραγγέλματα για την έναρξη και την λήξη της επίθεσης. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι η δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Αφροδίτη Φράγκου.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον κόσμο της γειτονιάς. Δεκάδες κόσμου ήρθε στη πλατεία από τις γύρω καφετέριες και κυνήγησαν τους φασίστες στα γύρω στενά.

Η θρασύδειλη επίθεση εκτυλίχτηκε με τις πλάτες της κυβέρνησης και της «θεωρίας των δύο άκρων» και με την πλήρη ανοχή και την κάλυψη της Αστυνομίας.

Όταν η αστυνομία εμφανίστηκε μετά την φυγή των φασιστών, και κάτω από την οργή του κόσμου για την απουσία της όταν εκδηλωνόταν η φασιστική επίθεση, ο τοπικός υπεύθυνος της ΕΛΑΣ δήλωσε ανοικτά ότι είχε «άνωθεν εντολή η αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά δύο τετράγωνα μακριά της πλατείας».

Η εκδήλωση έγινε κανονικά με μαζική συμμετοχή από τον κόσμο της γειτονιάς. Η οργή του κόσμου εκφράστηκε και μέσα στην εκδήλωση. Από το πάνελ της εκδήλωσης με ομιλητές δημοτικούς συμβούλους από το Ηράκλειο, την Ν. Ιωνία και το Μαρούσι, Aφγανό πρόσφυγα, από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μαλακάσας, με εργαζόμενους και μαθητές μέχρι τον κόσμο που ήταν παρών, όλες και όλοι δηλώσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε το φασισμό, το ρατσισμό, την κυβέρνηση και το σύστημα που τα γεννά.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν. Μας εξοργίζουν. Οι αγώνες μας στείλανε την ηγεσία των ναζί στη φυλακή. Αυτούς τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες θα κλιμακώσουμε για ξηλώσουμε την κυβέρνηση των αντεργατικών επιθέσεων, της φτώχειας, του ρατσισμού και του σεξισμού και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς φασίστες, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 7 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να οργανώσουμε το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια 3μμ,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author