Σεισμός τώρα στην Ύδρα: Αισθητός και στην Αθήνα

Estimated read time 1 min read

Σεισμική δόνηση  μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:27 το πρωί της Δευτέρας, στα ανοιχτά της  Ύδρας. 

Αρχικά η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατέγραψε τον σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια το μέγεθος της σεισμικής δόνησης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 53 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ύδρας, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 90 χιλιόμετρα.

Το protothema επικοινώνησε με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα, ο οποιος ανέφερε πως πρόκειται για ένα σεισμό βάθους που έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές, στην  Αθήνα, τη  Βοιωτία, την Κρήτη, τα Κύθηρα, τη Λακωνία, την Κόρινθο, την Αργολίδα και τη Μήλο.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν αναμένεται έντονη μετασεισμική ακολουθία, ενώ κατά πληροφορίες, μέχρι και αυτή την ώρα, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι σεισμοί βάθους έχουν έντονη γεωγραφική διασπορά και δεν πρέπει να τους συσχετίζουμε με την επιφανειακή σεισμικότητα της περιοχής, πως δεν προσφέρουν μετασεισμική ακολουθία και δεν εχουν σεισμικότητα με μεγαλύτερα μεγέθη.

Ο Ευθύμιος Λέκκας θέλησε να υπερτονίσει πως η περιοχή δίνει σεισμούς, ωστόσο, ο σημερινός σεισμός δεν προδικάζει κάτι ανησυχητικό.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας) επεσήμανε πως το φαινόμενο παρακολουθείται.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος της Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης είπε πως δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές, ενώ  ξεκινά ως επικεφαλής κλιμακίου επιθέωρηση στο νησί.

Δείτε πώς κατέγραψε τον σεισμό το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέληξε 74χρονη με κορωνοϊό στο Παπανικολάου

Βίντεο: Παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 λιποθύμησε on air

Κορωνοϊός: Μέσα σε μία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 99 οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author