Σεισμός στην Τουρκία: Εγκλωβισμένο αγοράκι απάντησε σε κλήση του πατέρα του – Δραματική διάσωση αθλήτριας από την ΕΜΑΚ (vid) – Κόσμος

Estimated read time 1 min read



Σε μια δραματική προσπάθεια διάσωσης στην Αντιόχεια της Τουρκίας η οποία ισοπεδώθηκε από το σεισμό, συμμετείχε η ΕΜΑΚ την ίδια ώρα ένα μικρό αγοράκι που βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια απάντησε σε κλήση του πατέρα του


Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ένα μικρό αγοράκι που βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα απάντησε σε κλήση του πατέρα του χωρίς να μιλήσει. Επιπλέον, η θερμική κάμερα έδειξε ότι υπάρχει ζωή στα συντρίμμια που επιχειρεί η ΕΜΑΚ.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Open, 24χρονη αθλήτρια,  φέρεται να έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης με το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη, στην Αντιόχεια, όπου επιχειρούν μεταξύ άλλων συνεργείων και η ΕΜΑΚ. 

Από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Σοκαριστικά βίντεο στη δημοσιότητα

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι καταγγελίες, σοκαριστικές οι εικόνες με κτίρια να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, ωστόσο το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Sabah από την πόλη Χατάι, δείχνει κάτι τρομακτικό: Μία πολυκατοικία, η οποία δεν κατέρρευσε, απλώς έγειρε προς τα… πίσω! Κάτι που δείχνει πως απλώς δεν είχε θεμέλια! «Δεν μπορώ να το πιστέψω, κοίτα εδώ!», ακούγονται να λένε αυτόπτες μάρτυρες.

https://www.youtube.com/watch?v=6w5rGjOMkXw

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 12 άτομα που προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας επιχειρηματίας από την επαρχία Γκαζιαντέπ και έντεκα άτομα από την επαρχία Σανλιούρφα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA.

Τα κτίρια που έπεσαν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα προκαλούν οργή

Όσο περνούν οι μέρες και τα θύματα του Εγκέλαδου αυξάνονται οι αντιδράσεις για τα ακίνητα που μετατράπηκαν σε ερείπια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πληθαίνουν.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Ερντογάν δέχεται σφοδρή κριτική, καθώς, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, πέντε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες βρίσκονται στο στόχαστρο, αφού η πλειονότητα των κτιρίων έχουν κατασκευαστεί από αυτές.

 

 

(Φωτογραφία ΑΡ)



Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author