Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην Κρήτη – Κρήτη

Estimated read time 1 min read

Ισχυρός σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου, σύμφωνα με την τελική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σημειώνεται πως η αρχική καταγραφή έκανε λόγο για σεισμική δόνηση της τάξεως των 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Η δεύτερη καταγραφή ανέφερε δόνηση της τάξεως των 3.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο Αθηνών.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο.

16 λεπτά αργότερα σημειώθηκε δόνηση 2.7  βαθμών 5 χιλιόμετρα ανατολικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο Αθηνών

Σεισμός: Δύο δονήσεις τα ξημερώματα της Παρασκεύς στην Κρήτη – 3,2 Ρίχτερ ο ισχυρότερος

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 03:38 τα ξημερώματα της Παρασκευής 3 Ιουνίου, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και με εστιακό βάθος 6,5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο δεύτερος σεισμός καταγράφηκε δευτερόλεπτα μετά τον πρώτο, με μέγεθός 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 6,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author