Σεβεροντόνετσκ: Εντολή υποχώρησης στις ουκρανικές δυνάμεις

Estimated read time 1 min read

Τέσσερις μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η ρώσικη επέλαση στην περιφέρεια Λουγκάνσκ συνεχίζεται με πόλεις-κλειδιά να καταλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά.

Τα ουκρανικά στρατεύματα που υπερασπίζονται το Σεβεροντόνετσκ, πόλη στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία, «θα πρέπει να αποσυρθούν» επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης της περιοχής σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το να παραμείνοους σε αποδεκατισμένες θέσεις για πολλούς μήνες δεν έχει νόημα», δήλωσε ο Σεργκέι Χαϊντάι στην ουκρανική τηλεόραση. Νωρίτερα, ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Telegram, έγραψε: «Δυστυχώς, θα πρέπει να απομακρύνουμε τον στρατό μας γιατί το να μένουμε σε αποδεκατισμένες θέσεις δεν έχει νόημα – ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται».

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι το 90% των σπιτιών στο Σεβεροντόνετσκ έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

Εδώ και μέρες η πόλη πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό καθώς το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει καταληφθεί.

120 ημέρες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. 

Graphicnews

Νωρίτερα, χθες, το ουκρανικό γενικό επιτελείο αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις του περικυκλώθηκαν στα χωριά Ζολότε και Χίρσκε, νότια της Λισιτσάνσκ.

Οι ουκρανικές μονάδες έχουν μια σήραγγα πλάτους 4 χιλιομέτρων για να αποσυρθούν από τον καταυλισμό των εργαζομένων σε ορυχεία στο Ζολότε. Ορισμένες μονάδες αποσύρθηκαν «πιθανόν για να αποφύγουν την περικύκλωση», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τον Ραντιόν Μιρόσνικ, εκπρόσωπο των φιλορώσων αυτονομιστών στη Μόσχα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αποκόψει τον τελευταίο οδικό άξονα από τη Λισιτσάνσκ προς δυσμάς και τουλάχιστον 5.000 ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν πλέον περικυκλωθεί.

Στο μεταξύ, ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα όρια της πόλης Λισιτσάνσκ, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολής Ουκρανίας αλλά απωθήθηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα, ανέφερε το γενικό επιτελείο στο Κίεβο.

«Οι στρατιώτες μας σταμάτησαν την επίθεση (των Ρώσων) προς την κατεύθυνση νοτίων προαστίων της Λισιτσάνσκ, κατάφεραν απώλειες στον εχθρό και τον ανάγκασαν να υποχωρήσει», σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς.

Ρωσική επίθεση κοντά στην κοινότητα Μπορίβσκε, ανατολικά του ποταμού Ντονέτς, επίσης απωθήθηκε, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author