«Σείστηκε ο τόπος» : Συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριας που ζει στον Λίβανο

Estimated read time 1 min read

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Κύπριας Ερμίνας Χατζηχάννα (κεντρική φωτογραφία από sigmalive), μόνιμης κατοίκου του Λιβάνου, που τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή!» και ευχήθηκε «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Διαμένει στον Λίβανο

Η κα Ερμίνα Χατζηχάννα, κύπρια μαρωνίτισσα, η οποία διαμένει μόνιμα στον Λίβανο τα τελευταία 22 χρόνια, μίλησε στο sigmalive και κατέθεσε την προσωπική μαρτυρία της.

Οπως ανέφερε, οι πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης, όπως και τον πραγματικό αριθμό νεκρών, τραυματιών και αγνοουμένων είναι ακόμη συγκεχυμένες.

Είπε πως «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή! Ο Θεός να βάλει το χέρι του» και επιβεβαίωσε πως «καταστράφηκε σχεδόν η μισή Βυρητός», πράγμα που μετέδωσαν και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Σείστηκε ο τόπος

Η ίδια, που κατοικεί στο Εχτεν, το πιο ψηλό βουνό του Λιβάνου, περιγράφει την ώρα της έκρηξης ως εξής: «Ενιωσα σεισμό κάτω από τα πόδια! Σείστηκε ο τόπος και είμαι 100 χιλιόμετρα μακριά από τις εκρήξεις! Είδα πολύ κόκκινο καπνό να βγαίνει από τη Βηρυτό στον ουρανό, σαν κόκκινη λάβα».

Η κ. Χατζηχάννα, η οποία είναι επίσης εκπρόσωπος του «World Lebanese Cultural Union Cyprus», κάλεσε τους Κύπριους να ενώσουν τις προσευχές τους μαζί τους και μοιράστηκε μαζί μας την πιο κάτω εικόνα, η οποία κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον Λίβανο.

Τραυματίας στην πρεσβεία

Στα τοπικά μέσα αναφέρθηκε πως έχει πεθάνει ο υπεύθυνος του γραφείου του κόμματος Κατέεπ και τα νοσοκομεία χρειάζονται επειγόντως αίμα από όλες τις ομάδες αίματος.

Το κτίριο της πρεσβείας της Κύπρου στη Βηρυτό έχει υποστεί ζημιές, ενώ ένα άτομο που βρισκόταν μέσα τραυματίστηκε ελαφρά.



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author