Σήφης Βαλυράκης: Ο αυτόπτης μάρτυρας μιλά στο iefimerida -«Ετσι έγινε ο καβγάς με τον καπετάνιο του άλλου σκάφους» | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Την εμπλοκή δεύτερου σκάφους, ο καπετάνιος του οποίου διαπληκτίστηκε με τον Σήφη Βαλυράκη λίγο πριν ο πρώην υπουργός βρει τραγικό θάνατο στα ανοικτά της Ερέτριας, επιβεβαιώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως λέει στο iefimerida.gr ο κάτοικος της περιοχής κ. Κώστας A., εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε απόσταση 400-500 μέτρων από το σημείο, επιβεβαιώνοντας ότι δίπλα στο φουσκωτό του κ. Βαλυράκη υπήρχε ένα αλιευτικό επαγγελματικό σκάφος.

«Είδα το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη να κινείται προς το νησί. Στα μισά της διαδρομής του έσβησε η μηχανή. Το έβαλε μπροστά και συνέχισε, όμως μετά του έσβησε ξανά. Τότε τον πλησίασε ένα λευκό επαγγελματικό αλιευτικό. Πάνω στο σκάφος είδα ένα άτομο, το οποίο διαπληκτίστηκε με τον Σήφη Βαλυράκη. Αυτός με το αλιευτικό του φώναξε ότι θα καλέσει το Λιμεναρχείο διότι αυτό που κάνει είναι παράνομο και ο Βαλυράκης αντέδρασε. Ο καπετάνιος του αλιευτικού έκανε δύο-τρεις σβούρες γύρω από το φουσκωτό για να σηκώσει κυματισμό. Εγώ εκείνη την ώρα είχα γυρίσει την πλάτη μου και δεν παρατήρησα εάν ο άνθρωπος είχε πέσει μέσα στη θάλασσα», λέει ο κ. Κώστας.

Συμπληρωματική κατάθεση στο Λιμενικό -«Εδειξε» τρία παρόμοια σκάφη

Όπως είπε λίγο μετά τις 19:00 έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις λιμενικές αρχές για το συμβάν. Μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές του έδειξαν εικόνες από αλιευτικά, μήπως καταφέρει και αναγνωρίσει το σκάφος που ενεπλάκη στον διαπληκτισμό με τον κ. Βαλυράκη. «Κατέληξα σε 2-3 σκάφη που νομίζω ότι μοιάζουν. Μακάρι να είχα δει περισσότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας στο iefimerida.gr.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές θα πάρουν γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήφης Βαλυράκης: Αυτόπτης μάρτυρας είδε αλιευτικό να παρενοχλεί το φουσκωτό, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σήφης Βαλυράκης: Ορίστηκε πραγματογνώμονας για τις συνθήκες του θανάτου του -Θα ληφθεί γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του

Οι αναφορές του αυτόπτη μάρτυρα επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις του δικηγόρου της οικογενείας του, αλλά και την επιστολή της συζύγου τού πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μίνας Βαλυράκη, προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με την οποία καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της περασμένης Κυριακής (24/12) στα ανοιχτά της Ερέτριας, με τα αίτια της πτώσης του από το φουσκωτό του να αναζητούνται ακόμα από τις Αρχές, οι οποίες εντείνουν τις ενέργειές τους προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη, όπως έγινε γνωστό, θα τελεστεί την Πέμπτη (28/1), στις 12:30 από το Κοιμητήριο Παπάγου.



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author