Ρωσία: Οργανωμένο κύκλωμα βιασμών σε φυλακές

Estimated read time 1 min read

Η δημοσιοποίηση βίντεο με τη χρήση βασανιστηρίων κρατουμένων και συγκεκριμένα βιασμό κρατουμένων προκάλεσε την παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας, η οποία έδωσε εντολή να διεξαχθεί σχετική έρευνα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας και η Γενική εισαγγελία άρχισε τη σχετική έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση αποτρόπαιων βίντεο, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της περιοχής Σαράτοφ άρχισε να ερευνά προηγούμενες καταγγελίες για βασανιστήρια.

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν την Τετάρτη ότι απέλυσαν πέντε ανώτατους αξιωματούχους των φυλακών και ξεκίνησαν μια σειρά από έρευνες για τα βασανιστήρια.

Τα βίντεο βασανιστηρίων και βιασμών έφερε στο φως ο πρώην κρατούμενος στις ρωσικές φυλακές, Βλαντιμίρ Οσέτσκιν. Ο ίδιος έχει στην κατοχή του υλικό, που πιστοποιεί την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος διεξαγωγής βασανιστηρίων και βιασμών, υπό τις εντολές της διεύθυνσης φυλακών.

Όντας σήμερα πρόσφυγας στη Γαλλία, ο Οσέτσκιν έφερε στο φως τις αποκαλύψεις μέσα από τη γαλλική εφημερίδα «Le Μοnde», η οποία πιστοποιεί την ύπαρξη και την γνησιότητα περίπου 1.000 βίντεο του πρώην κρατουμένου.

Ο Οσέτσκιν είναι σήμερα ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και διευθύνει τη ΜΚΟ «Gulagu.net», η οποία ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author