Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Παίρνει διαστάσεις η φωτιά στα Βίλια – «Μπλόκο» στον δρόμο για Πόρτο Γερμενό – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Το μέτωπο που καίει στα Βίλια είναι αυτό που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες δυνάμεις και η μάχη αναμένεται δύσκολη σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η ανησυχία των κατοίκων στα Βίλια είναι έκδηλη καθώς η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις. Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πορεία των μετώπων. Στις παρυφές του όρους Πατέρας είναι το ένα μεγάλο μέτωπο, ενώ το άλλο καίει νότια των Βιλίων.

Η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr, Ευδοκία Μύτιλη, είναι στα Βίλια και οι εικόνες που καταγράφει από το σημείο, είναι πραγματικά ανησυχητικές για την εξέλιξη του μετώπου στη διάρκεια της νύχτας.

Στην περιοχή δεν πνέουν τόσο ισχυροί άνεμοι, πλην όμως το μέτωπο είναι σε πολύ δύσβατη περιοχή κι αυτό δεν ευνοεί τις επίγειες δυνάμεις έτσι ώστε να πλησιάσουν και να ενεργήσουν με τρόπο τέτοιο που θα κατευνάσει τη φωτιά.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως το μέτωπο ουσιαστικά έχει «σπάσει» σε τρία μέρη, με ένα εξ αυτών να καίει στο δάσος νότια του οικισμού – χωρίς να απειλεί για την ώρα κατοικημένη περιοχή – ενώ ένα ακόμα μεγάλο κατευθύνεται προς τον δρόμο που συνδέει τα Βίλια με το Πόρτο Γερμενό.

Σε αυτό το σημείο, έχει στηθεί και το «μπλόκο» από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, τις υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές και τους κατοίκους. Θεωρείται ιδιαίτερα κομβικό να μην περάσει η φωτιά προς το Πόρτο Γερμενό και εκεί θα δοθεί η μεγαλύτερη μάχη στη διάρκεια της νύχτας.

Αν το μέτωπο περάσει από εκεί, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την περιοχή η φωτιά δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο στη θάλασσα, προκαλώντας ακόμα μια βιβλική καταστροφή μετά από αυτές των προηγούμενων εβδομάδων σε Βόρεια Εύβοια, Βαρυπόμπη, Ηλεία και Γορτυνία.

Οι κάτοικοι στα Βίλια, παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν και προφανώς είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, καθώς η φωτιά έχει κατέβει πολύ χαμηλά και πλησιάζει τον οικισμό.

Φωτιά στα Βίλια
Μεγάλη η ανησυχία των κατοίκων στα Βίλια για τα σπίτια και τις περιουσίες τους.Ευδοκία Μύτιλη

Το μέτωπο πλέον έχει εξαπλωθεί σε μια μεγάλη ακτίνα, καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά του και «αντλώντας» καύσιμη ύλη από το συμπαγές δάσος που συναντά το οποίο δεν έχει καεί στο πρόσφατο παρελθόν και με την πυκνή του βλάστηση «βοηθά» τη φωτιά να πάρει διαστάσεις…

Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και ξενυχτούν περιμένοντας τις εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο. Δείτε τι είπε κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Newsbomb.gr:

Τις τελευταίες ώρες, εθελοντές και πυροσβέστες περιμένουν στο ίδιο σημείο, αφού τόσο το δύσβατο της περιοχής όσο και το σκοτάδι της νύχτας κάνουν πολύ δύσκολη την προσπάθεια να επιχειρήσουν.

Το μέτωπο, ωστόσο, κατεβαίνει ολοένα και περισσότερο από το βουνό και αρχίζει να κινείται απειλητικά προς τον οικισμό των Βιλίων.

Οι δημοσιογράφοι του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη και Κώστας Τσιτούνας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα τόσο στην Κερατέα, όσο και στα Βίλια και κατέγραψαν καρέ καρέ τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές στην Αττική: Δείτε LIVE εικόνα από δορυφόρο – Μεγάλη «μάχη» στα Βίλια, βελτίωση στην Κερατέα



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author