Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πήγαν για τεστ κορονοϊού με τα μαγιό – Γέμισαν οι παραλίες στην Αττική – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις παραλίες για να απολαύσουν τον ήλιο και την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Βήμα – βήμα γίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα, με τους Αθηναίους να επωφελούνται την σταδιακή άρση των μέτρων για βόλτες, βουτιές και καφέ δίπλα στην θάλασσα.

Από σήμερα οι παραλίες πλημμύρισαν με κόσμο που πήγε για μια πρώτη βουτιά.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν και ένα τεστ κορονοϊού με το μαγιό τους, ούτως ώστε να μπορούν να απολαύσουν χωρίς άγχος τη βολτα τους ή το μπάνιο τους στην παραλία.

Ουρές για να κάνουν τεστ κορονοϊού

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στις παραλίες του Αλίμου και του Καλαμακίου, οι οποίες γέμισαν από κόσμο από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το άνοιγμα της εστίασης, συνδυάστηκε ιδανικά με τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες και έτσι αρκετοί προτίμησαν να πιούν τον καφέ τους κάτω από τον αττικό ήλιο ενώ μερικοί πιο… τολμηροί θέλησαν να απολαύσουν το μπάνιο τους μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα που ακολουθούν.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις εικόνες που απαθανάτισε ο φακός του Newsbomb.gr:

Πότε ανοίγουν σχολεία, τουρισμός και μετακινήσεις

Η επιχείρηση «σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα» βρίσκεται σε εξέλιξη και το άνοιγμα της εστίασης ήταν ένα κρας τεστ για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και την άρση μιας σειράς περιορισμών.

Μετά την απελευθέρωση της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα, ακολουθούν τα επόμενα βήματα της επιστροφής στην κανονικότητα, με τελικό στόχο το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Χθες καφετέριες και εστιατόρια ανέβασαν ρολά, μετά το πολύμηνο «λουκέτο» και με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινάει πλέον από τις 23:00 το βράδυ, σειρά – σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη σταδιακή άρση των περιορισμών – έχουν τα σχολεία.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου, θα ανοίξουν οι πόρτες για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, πέραν των λυκείων, τα οποία λειτουργούν ήδη διά ζώσης. Η επιστροφή στις τάξεις θα συνοδευτεί και σε αυτή την περίπτωση, από την υποχρεωτική διενέργεια self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η ημερομηνία – ορόσημο είναι η 15η Μαΐου, οπότε και ανοίγει ο τουρισμός. Η προσέλευση των επισκεπτών στη χώρα μας θα γίνεται με αποδεικτικό εμβολιασμού ή αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού 72 ωρών.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να απελευθερωθούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Παράλληλα, όπως έχει προαναγγελθεί, τότε αναμένεται να ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Σε ό,τι αφορά τα SMS μετακίνησης στο 13033, θα συνεχίσουν να μας «συντροφεύουν» σίγουρα μέχρι και τις 14 Μαΐου.

Ωστόσο, από τις 15 του μήνα μαζί με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσων θα μπορούμε να αποχαιρετήσουμε και τα SMS.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Τα επόμενα ανοίγματα και το τέλος του SMS – Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author