Ραγδαίες εξελίξεις: Πληροφορίες για ένταλμα σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη

Estimated read time 1 min read

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του, που ουσιαστικά επιβεβαίωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αστυνομία είναι έτοιμη ώστε σε περίπτωση που εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη ακόμα και σήμερα, να δράσει άμεσα.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Κάτι τρέχει με τη Μάριον”, ο εισαγγελέας που χειρίζετραι την υπόθεση των καταγγελιών είναι έτοιμος να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του μηνυόμενου, χωρίς να περιμένει την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει για τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ.

Μετά τη νέα μήνυση που κατέθεσε χθες 25χρονος, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 14 χρόνια του το 2010 (αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί), αλλά και την κατάθεση σημαντικής μάρτυρος στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

Κατάθεση “βόμβα”: Η μάρτυρας – κλειδί που τα είπε όλα στον Εισαγγελέα με μεγάλη μυστικότητα

Σημαντική κατάθεση που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό σκηνοθέτη – ηθοποιό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα, πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωσή της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Πληροφορίες για ένταλμα σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη

Μάλιστα, τη συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη – ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί.

Η μήνυση για βιασμό 14χρονου – Δεν έχει παραγραφεί

Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστή η νέα μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, αυτή τη φορά για βιασμό που τελέστηκε το 2010 και δεν έχει παραγραφεί, που κατέθεσε νεαρός ο οποίος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14χρονος μαθητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο μηνυόμενος φέρεται να είχε προσεγγίσει το θύμα στην πλατεία Μεταξουργείου υποσχόμενος ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο και αναφερόμενος στον κύκλο γνωριμιών που είχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Πληροφορίες για ένταλμα σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη - εικόνα 2

Τον βίασε στο σπίτι του

Ο μηνυτής υποστηρίζει επίσης ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εντέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος, σε δηλώσεις ζητά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας καθώς χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

“Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β’ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης φέρεται πασίγνωστος-ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα.

Ζητάω να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο”, αναφέρει ο κ. Βλάχος.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author